Elismerte és hencegni kezdett a Soros-szervezetnek küldött támogatással a jobbikos politikus az Origo cikke után

Vágólapra másolva!
Beismerte Szotyori-Lázár Zoltán, a Jobbik szolnoki politikusa, hogy ügyvédi irodáján keresztül anyagilag támogatta Soros György hírhedt szervezetét, a Transparency International Magyarországot, még 2016-ban. Közösségi oldalán közzétett, gúnyos írásában azt is fontosnak tartotta kiemelni, hogy az Origo cikke után ismét utalt az amerikai milliárdos alapítványa által támogatott szervezetnek. Újra bebizonyosodott: a Jobbik eladta a lelkét Sorosnak.
Vágólapra másolva!

A jobbikos politikus koraesti posztjában elismerte az Origo értesüléseit, miszerint egy évvel a migrációs válság kirobbanása után anyagilag támogatta Soros György nemzetközi korrupciókutató intézetének hazai lerakatát.

Vona Gábor expártelnök keresztfia, Gyöngyösi Márton elnökhelyettes közeli barátja nem fukarkodott a dicsérő jelzőkkel: az amerikai milliárdoshoz több szálon kötődő szervezetet "nemzetközi hírűnek" és "a világ boldogabb-normálisabb felén nagy tiszteletnek örvendőnek", a nekik küldött támogatást pedig "tök normális dolognak" titulálta. Szotyori-Lázár írásában egészen odáig merészkedett, hogy azt írta: az origós cikk szerzőjét egy elmeorvos-szakértőnek kellene megvizsgálnia. Ezek után nem volt meglepő, hogy a TI egyik kiadványával pózoló, jobbikos politikus bejelentette: a cikk hatására

újabb támogatást küldött Soros korrupciókutató szervezetének.

Ezt követően arra biztatott mindenkit "Levédiától Etelközig, Ópusztaszertől a Pilisig", hogy tegye ugyanezt, és küldjön támogatást az arra kevésbé rászoruló Transparencynek.

A Transparency International kiadványa az esti olvasmány a jobbikos politikusnál Forrás: Facebook

Az Origo vasárnap arról írt, hogy a Jobbik az eddig hittnél jóval korábban, már 2016-ban közeledni kezdett Soros György hálózatához. Ezt arra alapozva írtuk, hogy Szotyori-Lázár ügyvédi irodája felbukkant a Transparency International éves (belföldi) támogatói listáján, ami több mint furcsának számított abban az időben.

Bár a jobbikos politikus megpróbálja bagatellizálni az ügyet, nincs könnyű dolga. Pártja ugyanis ekkor még - legalábbis kommunikációs szinten - egyértelműen jobboldali politikát vitt. Jó példa erre, hogy 2016 szeptemberében még azt kezdeményezték a magyar parlamentben, hogy orosz mintára bélyegezzék ügynökszervezetnek a migrációt elősegítő Soros-szervezeteket. Arról nem is beszélve, hogy a legfrissebb közhasznúsági jelentés szerint - a Szotyori-Lázár által dicsőített - TI bevételeinek túlnyomó része külföldről érkezik. Az egyik legnagyobb támogatójuk pedig nem más, mint Soros György alapítványa, a Nyílt Társadalom Alapítvány.