Győri iskolát fertőtlenít a honvédség

fertőtlenítés iskola katinák Petőfi Sándor Vegyivédelmi Zászlóalj
Debrecen, 2020. október 31. Az MH 93. Petőfi Sándor Vegyivédelmi Zászlóalj katonái a debreceni Ady Endre Gimnázium épületében fertőtlenítenek 2020. október 31-én. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma az őszi szünet alatti fertőtlenítő nagytakarításra kérte az oktatási intézményeket. Ahol a tanév első két hónapjában a preventív intézkedések ellenére többször visszatért a fertőzés és szükség volt rendkívüli szünet vagy tantermen kívüli digitális oktatás elrendelésére, ott a honvédség segítségét kérték a speciális fertőtlenítéshez. MTI/Czeglédi Zsolt
Vágólapra másolva!
A győri Apor Vilmos Római Katolikus Óvoda, Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola, Gimnázium és Kollégium épületegyüttesét fertőtlenítik a Magyar Honvédség (MH) Pápa Repülőbázis kijelölt fertőtlenítő rajai és a székesfehérvári MH 93. Petőfi Sándor Vegyivédelmi Zászlóalj biológiai mentesítő csoportjai vasárnap.
Vágólapra másolva!

Könczöl Ferenc ezredes, az MH 12. Arrabona Légvédelmi Rakétaezred parancsnoka, Győr helyőrségparancsnoka arról tájékoztatta az MTI-t, hogy

az iskolaközpontban 24 székesfehérvári és 9 pápai katona mintegy 17 ezer négyzetméteren fertőtlenít,

amely során alkoholos felülettisztító folyadékkal permeteznek.

A vegyvédelmi mentesítést követően az intézmény minden helyisége ismét biztonsággal lesz használható hétfőtől.

Ugyanazokat az anyagokat használják, mint az idősotthonokban

Kitért arra is, hogy Győr-Moson-Sopron megyében az őszi szünetben a pápai katonák a győri Szabadhegyi Magyar-Német Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola és Gimnáziumban, a Révai Miklós Gimnázium és Kollégiumban, valamint a soproni Berzsenyi Dániel Evangélikus Gimnázium és Kollégiumban fertőtlenítettek.

A székesfehérvári katonák pedig országszerte 33 oktatási intézményt fertőtlenítettek az őszi szünetben.

Emlékeztetett, hogy az Emberi Erőforrások Minisztériumának felkérésére 58 oktatási intézményt fertőtlenítenek az őszi szünetben a Magyar Honvédség alakulatainak felkészített fertőtlenítő rajai országszerte, ez több mint 350 ezer négyzetméternyi területet jelent.

Az eljárás, a fertőtlenítő eszközök és anyagok ugyanazok, mint a tavaszi első hullám idején az idősotthonoknál használt felszerelések - mondta.

1300 gyereket nevelnek az iskolaközpontban

Váradi József, az Apor Vilmos iskolaközpont intézményvezetője telefonon az MTI-nek elmondta, hogy a gyermekek és a pedagógusok körében is volt igazoltan koronavírussal fertőzött, a kontaktkutatások során pedig többen kerültek karanténba.

Az MH 93. Petőfi Sándor Vegyivédelmi Zászlóalj katonái a debreceni Ady Endre Gimnázium épületében fertőtlenítenek október 31-én. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma az őszi szünet alatti fertőtlenítő nagytakarításra kérte az oktatási intézményeket Forrás: MTI/Czeglédi Zsolt

Előfordult az is, hogy

a fertőzés miatt óvodai csoportnál rendeltek el rendkívüli szünetet, vagy iskolai osztályok tértek át néhány napra digitális oktatásra.

Az iskolaközpontban mintegy 1300 gyermeket nevelnek vagy oktatnak.