Vágólapra másolva!
A heves megyei férfi válófélben volt a feleségétől, majd az utolsó együtt töltött éjszaka egy baltával fejen ütötte a nőt. Erre felébredtek a kiskorú gyerekeik is, akik elsírták magukat.
Vágólapra másolva!

A 60 férfi egy hevesi községben élt együtt a feleségével, 3 kiskorú gyerekükkel és az unokájával.

A házasságuk megromlott, ezért 2017-ben megállapodtak, hogy a válásuk előtt a házon belül szétköltöznek.

Az utolsó együtt töltött éjszakán a férfi dühös lett, megfogott egy baltát, és minden ok nélkül fejen ütötte vele az ágyban fekvő nőt. Ezek után a felébredő felesége hasához nyomott egy kést, és azt kérdezte tőle: „Szeretsz-e már?"

Az asszonynak sikerült a penge élét megfogva elvenni tőle a kést, mire a férfi leállt a támadással. A nőnek nyílt homlokcsont törése lett, ami hónapok alatt gyógyult meg. A fertőzés veszélye miatt életveszélyes állapotba került.

A támadásra felébredtek a velük egy szobában alvó gyerekek is, akik az erőszak miatt sírni kezdtek.

A büntetett előéletű férfit a bíróság 4 év 6 hónap börtönbüntetésre ítélte életveszélyt okozó testi sértés és kiskorú veszélyeztetése miatt. Megállapították, hogy a férfi veszélyeztette a gyerekek erkölcsi és érzelmi fejlődését.

A támadás közben nem volt kóros elmeállapota, így tudatában volt annak, hogy a gyerekei is látják.

Az ügyészség tudomásul vette az ítéletet.

A férfi az eljárás közben végig tagadta a késes támadást. Azzal védekezett, hogy a beszűkült tudatállapota miatt nem észlelte a gyerekek jelenlétét. Ő fellebbezett az ítélet ellen.