Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Álpostás csapott be nyugdíjasokat

Vágólapra másolva!
Egy csaló férfi álpostásnak kiadva magát több idős ember is átvert az országban. Összesen több mint 2 millió forintot csalt ki az áldozataitól.
Vágólapra másolva!

A baranyai férfi az ország több pontjára elutazott az autójával, ahol társasházban élő idős embereket vert át.

Az volt a módszere, hogy postásnak adta ki magát, majd többek között arra hivatkozott, hogy a többi postás munkáját ellenőrzi, vagy hogy hamis volt a nyugdíjasok pénze, ezért még pénzt vagy bankkártyát kért tőlük.

Miután megszerezte az áldozat pénzét, vagy értékeit, elszaladt a helyszínről. A kicsalt összeget elköltötte, a bankkártyákkal pedig további károkat akart okozni.

Forrás: Ügyészség.hu

Ezzel a módszerrel 2019 júniusától kezdve Veszprémben, Kiskőrösön, Egerben, Budapesten, Baján, Szekszárdon, Kecskeméten, Dunaújvárosban és Kaposváron összesen 15 embert vert át.

60 ezer és 540 ezer forintos kárt okozott nekik, összesen pedig 2.414.000,- forintot szerzett meg. A rendőrök végül tavaly decemberben elfogták, őrizetbe vették, majd a bíróság elrendelte a letartóztatását. Az ügyészek többrendbeli, időskorúak ellen elkövetett csalás és más bűncselekmények miatt vádat emeltek a férfi ellen. Azt javasolják, hogy a bíróság ítélje 5 év börtönbüntetésre abban az esetben, ha az összes bűncselekményt beismeri. Ezen kívül tiltsák el a vezetéstől, és kötelezzék arra is, hogy térítse meg a kárt, amit okozott.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről