Csoda Nemesbikken, az idősotthon összes 80 év feletti betege meggyógyult

Koronavírus, járvány, kötelező maszkviselés, maszk, arcmaszk, Budapest, járókelő, idős ember
Illusztráció.
Vágólapra másolva!
Az összes dolgozó és tíz idős beteg is megfertőződött koronavírussal a nemesbikki Béthel Református Szeretetotthonban, és kivétel nélkül mindannyian meggyógyultak, köztük a 98 éves Marika néni is. Csoda történt, vagy valami más van a háttérben? - ennek járt utána a Ripost.
Vágólapra másolva!

A nemesbikki idősek otthonában október 27-én rendelte el a Nemzeti Népegészségügyi Központ járási tisztifőorvosa a munkatársak szűrését covid-19 gyanúja miatt. Mind a kilenc munkatársnak pozitív lett a koronavírus tesztje, 11 idős lakó közül pedig 10 demens beteg bizonyult fertőzöttnek.

Mindvégig volt mellettük orvos

Csodával határos módon mindegyik, bőven 80 éves kor felett járó lakó felgyógyult a koronavírusból, még a 98 éves Marika néni is. Állapotukat mindvégig figyelemmel kísérte az orvos.

- mondta a lapnak Victor Dániel, az intézet vezetője.

- nyilatkozta a Ripostnak az igazgató, aki hozzátette:

három hét kemény munka után ma nincs újabb megbetegedés, a korábban fertőzöttek pedig meggyógyultak.

Sokan keresnek magyarázatot a csodás gyógyulásra. Abban biztosan szerepet játszott, hogy az idősekről odaadóan gondoskodnak az otthonban, így jó állapotban voltak, és a vezetőség azonnal intézkedett, sikerült elkülöníteni és megfelelően ápolni a betegeket, mindvégig biztosítva az orvosi felügyeletet.

Ám van még egy egyszerű magyarázat:

ezek a betegek demensek, vagyis feledékenyek, híreket nem néznek, nincsenek tudatában annak, hogy világjárvány van, és gyakorlatilag semmilyen stresszhatás nem éri őket.

Illusztráció Fotó: Csudai Sándor - Origo

Isteni csoda történt a vezető szerint

Victor Dániel a református idős otthon fenntartója

Isten csodájának tartja, ami Borsod-Abaúj-Zemplén megyében történt.

Csodáljuk a többiek szó nélküli, hűséges helytállását, de mindenek fölött Istennek adunk hálát a gyógyulásért és a kapott erőért, kitartásért Lehet elméleteket gyártani , hogy gyenge, mutálódott vírus, stresszmentes környezet és életmód, de hisszük, hogy igaz, amit a 138. Zsoltárban Dávid így mond Istennek:

– magyarázta a történteket Victor Dániel.

Elképzelhető, hogy a demens betegek nyugalma is hozzájárult a gyógyulásukhoz?

- kérdezett meg egy szakembert a Ripost.

Szlobodnyik Csaba klinikai pszichológus egy érdekes példát hozott fel: vizsgaidőszakban az összes egyetemista meg van fázva, ugyanis a stressztől romlik az immunrendszer működése.

- tette hozzá a szakember.