Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Részegen hajtott egy hajós egy vízisípályára Balatonfüreden

koronavírus, illusztráció, kijárási korlátozás feloldása, vidék, nyitás, kinyitottak az üzletek, terasz, balatonpart, balaton, Balatonfüred, Tagore sétány
Balatonfüred, Tagore sétány
Vágólapra másolva!
A vízi közlekedés gondatlan veszélyeztetése és ittas járművezetés vétsége miatt emelt vádat a Veszprémi Járási Ügyészség egy férfi ellen, aki részegen vezetve, annak árbócával a balatonfüredi vízisípálya drótkötelébe szorult - olvasható a Veszprém Megyei Főügyészség közleményében.
Vágólapra másolva!

A 45 éves elkövető ez év július 27-én este tíz óra körül ittasan, a motort üzemeltetve vezette vitorlását Balatonaliga irányából Balatonfüred felé, miközben a kishajó fedélzetén utasokat szállított

- írja a közlemény.

Amikor a férfi a Balatonfürednél üzemelő elektromos meghajtású drótköteles vízisípályához ért, figyelmetlenségből

nem vette észre a pálya villanófénnyel jelölt 9,5 méter magas oszlopait, melyek közé egy párhuzamosan futó drótkötélpár van kifeszítve, és behajózott az oszlopok közé.

A manőver folytán az árbóc a két drótkötél közé beszorult, a merevítésére szolgáló sodrony elszakadt, és az árbóc enyhén elhajlott.

A sérült kishajót a rendőrség vontatta a balatonfüredi kikötőbe,

a férfi hajóvezetői engedélyét pedig a helyszínen elvették.

A vádlott amellett, hogy ittasan vezetett, gondatlanságával a kishajón tartózkodó két utas testi épségét is veszélyeztette. Az ügyészség a férfival szemben tárgyalás mellőzésével büntetővégzés hozatalára és pénzbüntetés kiszabására, valamint a vízi járművezetéstől való eltiltásra tett indítványt a Veszprémi Járásbíróságnak.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről