A Pesti Hírlap tulajdonosa szerint teljesíthetetlen Karácsonyék elvárása

Vágólapra másolva!
Számos pontot kell még tisztázni a Karácsony Gergely-féle városvezetés ingyenes lapokat érintő előterjesztése kapcsán, amelyről maga a főpolgármester is ellentmondásosan nyilatkozott Milkovics Pál szerint. A Pesti Hírlap tulajdonosa a Médiapiacnak hangsúlyozta: precedens nélküli és teljesíthetetlen, hogy egy napilap minden számából úgy követeljen magának négy oldalt egy külső szereplő, hogy a főszerkesztőnek még beleszólása se legyen az elhelyezett tartalomba.
Vágólapra másolva!

Milkovics Pál, a Pesti Hírlap tulajdonosa azt gondolja, hogy bizonyosan csak valamiféle félreértés lehet a Karácsony Gergely vezette Fővárosi Önkormányzat által október elején elfogadott, az ingyenes lapokat érintő előterjesztés. Utóbbi kimondja, hogy a Főváros tulajdonában álló közterületeken csak akkor adható közterület-használati hozzájárulás az ingyenes sajtótermékek osztogatásához, ha az adott termék tulajdonosa az egyes lapszámokban legalább négy oldalt ingyenesen biztosít a Főváros számára, amelyeken utóbbi tartalomban és formában a saját maga által meghatározott „közérdekű" anyagokat közölhet. A rendelet szerint az újság nem szólhat bele, hogy milyen tartalom kerül a négy kolumnára.

- jelentette ki a Médiapiacnak Milkovics Pál. Mint rámutatott, a Főváros vezetése is ellentmondásosan nyilatkozott a módosításról, hiszen míg arról is lehetett hallani, hogy egységesen vonatkoznának minden terjesztőre a rendeletben foglaltak, Karácsony a hvg.hu-nak adott interjúban már arról beszélt, hogy a laptulajdonosokkal külön-külön kötnének megállapodást.

A teljes cikket itt olvashatják.