Halász János: Debrecen és a helyi zsidó közösség között nagyon jó a kapcsolat

Vágólapra másolva!
Halász János, a Fidesz országgyűlési képviselője, a parlamenti frakció szóvivője a Heti Tv Pirkadat című műsorában beszélt a járvány elleni védekezésről, a kormánypártoknak a fővároshoz fűződő viszonyáról, de szóba került még Debrecen helyzete is.
Vágólapra másolva!

A politikus a városában, Debrecenben történt eseményekről is beszámolt, ezek közé sorolta annak a rendezvénysorozatnak a folytatását, amelyik a Mihály naptól Márton napig címet viseli, a mostani hétvégi szabadtéri rendezvények is sikeresek voltak, ahol az emberek betartották az egészségügyi szabályokat a távolságtartástól kezdve egészen a maszkviselésig.

Mindezek mellett ezen a hétvégén jelentette be Debrecen polgármestere, hogy a város 50 millió forinttal támogatja a szociális területen dolgozókat, hiszen a járvány alatt az ágazat munkavállalóira is nagy teher hárul. A hétvégéhez tartozott még az az örömteli esemény is – jegyezte meg a politikus, hogy a Magyar Köztársaság Lovagkeresztjével ismerték el Horovitz Tamásnak, a Debreceni Zsidó Hitközség elnökének a munkáját. Szerencsére a város vezetése és a helyi zsidó közösség között nagyon jó a kapcsolat, sok jelentős fejlesztést sikerült közösen megvalósítani.

A teljes beszélgetést itt olvashatják.