Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Jogerősen huszonegy évre ítélte a darnózseli hentest

Darnózseli hentes
Győr, 2019. október 29. A felesége megölésével és feldarabolásával vádolt darnózseli hentes, N. János (k) büntetőperének tárgyalásán, az ügyben másodfokon eljáró Győri Ítélőtáblán 2019. október 29-én. A táblabíróság hét év börtönbüntetésre ítélte a testi sértés bűntettében bűnösnek talált férfit. MTI/Krizsán Csaba
Vágólapra másolva!
A Kúria 21 év fegyházra ítélte N. Jánost, a darnózseli hentest. A férfi brutális kegyetlenséggel meggyilkolta a feleségét, a holttestet feldarabolta és elégette, a maradványokat pedig szétszórta egy mezőn. A férfi az utolsó szó jogán is tagadta a bűnösségét.
Vágólapra másolva!

A férfit azzal vádolták, hogy 2014-ben megölte feleségét, a holttestet pedig a házukban lévő húsfeldolgozóban feldarabolta, maradványait elégette, majd egy réten szétszórta.

A harmadfokon eljáró Kúria pénteken jogerősen 21 év fegyházra ítélte a vádlottat előre kitervelten elkövetett emberölés miatt.

N. János Forrás: MTI/Krizsán Csaba

A Kúria indokolásában kitért arra, hogy a másodfokú bíróság szerint is a férfi szándékos magatartása vezetett a felesége halálához.

A Kúriának tehát nem abban kellett döntenie, hogy mi történt, hanem, hogy az minek - testi sértésnek vagy emberölésnek - minősíthető.

A Kúria ennek eldöntésére N. János tudatát vizsgálta, és arra jutott, ha a férfi nem akarta volna a felesége halálát, akkor az eljárás során olyan adatok kerültek volna elő, amik azt bizonyítják, hogy a férfi segíteni akart a valamilyen okból megsérült feleségének. A Kúria tehát azt vizsgálta, a vádlott miért nem segített a feleségének, amivel megmenthette volna az életét.

A bíróság szerint a férfinak a felesége iránt tanúsított közömbösségéből arra lehet következtetni, hogy meg akarta ölni őt. Ezt támasztja alá a gyilkosság nyomainak eltüntetése is.

A Kúria szerint tehát nemcsak közömbös volt a férfi, hanem az ölni akart.

A bíróság súlyosító körülménynek értékelte többek között azt, hogy közeli hozzátartozó ellen követte el a gyilkosságot N. János, és hogy megsemmisítette a felesége testét, ami súlyosan kegyeletsértő volt.

N. János Forrás: MTI/Bodnár Boglárka

Ahogy korábban megírtuk, a férfi és K. Judit házassága 2011-re teljesen megromlott, miután rajta kapta a nőt a szeretőjével.

A nő el akart válni, 2012-ben el is költözött otthonról, mert N. János erőszakos volt vele.

Sokat vitatkoztak a vagyonuk elosztásán és azon, hogy kinél helyezzék el a közös gyereküket.

A vád szerint a férfi 2014 májusában megvárta a nőt a mosonmagyaróvári munkahelye előtt és megölte. A holttestet betette az autója csomagtartójába és hazament.

Megvárta, hogy a gyerekük elaludjon, ezután a holttestet bevitte az otthonukban kialakított húsfeldolgozóba és feldarabolta.

A maradványokat elégette, majd a hamvakat szétszórta egy közeli mezőn. Az eszközöket, amivel feldarabolhatta a feleségét, sóval fertőtlenítette. 2016 decemberében a bíróság felmentette a férfit, mert nem lehetett bizonyítani a gyilkosságot, többek között azért, mert nincs holttest. 29 hónapnyi letartóztatás után szabadon engedték.

A Győri Ítélőtábla viszont a felmentő ítéletet megalapozatlanság és az indoklás hiánya miatt visszavonta, és új eljárásra kötelezte a Tatabányai Törvényszéket, ahol tavaly márciusban másodszor is felmentették a férfit. Ismét arra hivatkoztak, hogy nincs elég bizonyíték arra, hogy megölte volna a nőt, és hogy ő tette volna. De N. János a börtönt nem úszta meg.

A Győri Ítélőtábla tavaly október 29-én 7 év börtönre ítélte testi sértés miatt.

Az ítélet nem volt jogerős, mivel az ügyészség súlyosbításért, a férfi és a védője pedig felmentésért fellebbezett, így került az ügy a Kúriára.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről