Hatalmas fa zuhant egy háromgyerekes anyára Dunakeszin

Göd, vihar, vasút
Göd, 2020. augusztus 29. Tűzoltók távolítják el a vihar miatt az úttestre dőlt, kitört fákat Dunakeszi és Göd között 2020. augusztus 29-én. MTI/Mihádák Zoltán
Vágólapra másolva!
Újraélesztették azt a fiatal nőt, akire a családjával együtt rászakadt egy mázsás akácfa ága Dunakeszin a múlt heti nagy viharban. A nő mellett a három gyereke is a lombok alá került, de a kicsiket viszonylag kisebb sérülésekkel sikerült kihúzni a fa alól - írta meg a Blikk. 
Vágólapra másolva!

Augusztus 29-én hatalmas vihar érte el Magyarországot. Dunakeszin is jelentős károkat okozott, fákat döntött ki az erős szél, amelyben, a helyiek szerint karvastagságú ágak repkedtek. Az utcán sétált egy család. A férfi és a nő mellett három gyerekük is velük volt, amikor elérte őket a vihar.

- mondta egy férfi a Blikknek, majd azt is hozzátette, szörnyű látvány volt, ahogy az asszonyt próbálták megmenteni, miközben, körülötte rollerek és cipők hevertek.

Tűzoltók távolítják el a vihar miatt az úttestre dőlt, kitört fákat Dunakeszi és Göd között 2020. augusztus 29-én, nem ez a fa esett az asszonyra Forrás: MTI/Mihádák Zoltán

A lap szerint a férje lélekjelenlétének köszönhetően még azelőtt sikerült újraéleszteni, hogy a mentők megérkeztek volna.

– árulta el egy közeli hozzátartozó.

Az augusztus 29-i vihart egy szupercella okozta. Ez azért pusztító, mert a sebessége elérheti a 100 km/órát is. Csaknem ötszáz bejelentés érkezett a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatósághoz a szombati vihar miatt. Az egységek vasárnap egész nap a károk helyreállításán dolgoztak.