Fidesz-KDNP: Nyilatkoznia kell a baloldalnak, miféle embert indít az időközi választáson

Nacsa Lőrinc, KDNP-s képviselő
Budapest, 2018. november 28. Nacsa Lőrinc kereszténydemokrata képviselő felszólal a 2021-re tervezett országos népszavazásról tartott vitában az Országgyűlés plenáris ülésén 2018. november 28-án. MTI/Koszticsák Szilárd
Vágólapra másolva!
A kormánypártok elvárják a baloldaltól, hogy nyilatkozzon a tiszaújvárosi-szerencsi időközi választáson indított jelöltjük, Bíró László személyével és viselt ügyeivel kapcsolatos kérdésekről - mondta Nacsa Lőrinc, a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) frakciószóvivője szombati, budapesti sajtótájékoztatóján.
Vágólapra másolva!

A politikus hangsúlyozta: már eddig is megdöbbentő volt, hogy

a baloldali pártok egy olyan képviselőjelöltet indítanak és támogatnak az időközi parlamenti választáson, aki "nyíltan antiszemita és cigányellenes".

A közös baloldali jelölt - folytatta - számos zsidóellenes kijelentést tett, többek között "Judapestnek" nevezte Budapestet.

Nacsa Lőrinc, a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) frakciószóvivője Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd

Nacsa Lőrinc megjegyezte, a sajtóban most egy újabb felháborító ügy látott napvilágot a baloldal jelöltjéről:

tanúk mondják el, hogy Bíró László egy varroda vezetőjeként többször nem fizette ki és lelövéssel is fenyegette az alkalmazottait.

A beszámolók szerint a baloldal képviselőjelöltje kiállt a varroda közepére és azt mondta, hogy

- idézte a sajtóban megjelenteket Nacsa Lőrinc.

Kijelentette, hogy Bíró László személye és viselt ügyei most már számos kérdést vetnek fel, ezért a kormánypártok elvárják, hogy ő és a baloldal nyilatkozzon, válaszoljon, ne meneküljenek a kérdések elől, mert az embereknek joguk van tudni, hogy miféle embert indít a baloldal.

Kérdésre válaszolva a KDNP frakciószóvivője hozzátette:

Bíró Lászlót a baloldali pártok egy jó része támogatja, azok, akik eddig érzékenyek voltak a cigányellenes, antiszemita kijelentésekre, most azonban az ezzel kapcsolatos újságírói kérdésekre nem akarnak válaszolni, semmilyen módon nem akarják ezeket a kérdéseket kommentálni.

Úgy tűnik, mintha szemet hunynának afelett, hogy ilyen felháborító és a magyar közbeszédben elfogadhatatlan kijelentéseket tett Bíró László - mondta.

A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei 6. számú, a megye délkeleti részét lefedő, tiszaújvárosi székhelyű egyéni választókerületben október 11-én tartanak időközi országgyűlési képviselőválasztást, amelyen a júliusban motorbalesetben meghalt Koncz Ferenc (Fidesz) utódjáról dönthetnek majd. A Fidesz-KDNP helyi szervezete Koncz Zsófiát, Koncz Ferenc lányát indítja a körzetben.