Egyre többen határolódnak el baloldalról is a baloldali pártok szerencsi antiszemita jelöltjétől

Vágólapra másolva!
Egyre többen határolódnak el a baloldalon Bíró Lászlótól, a baloldali pártok közös tiszaújvárosi-szerencsi antiszemita képviselőjelöltjétől. Néhány napja Tamás Gáspár Miklós filozófus, volt országgyűlési képviselő szólította fel otthonmaradásra a baloldali szavazókat, ha Bírót nem léptetik vissza, most pedig a Political Capital baloldali intézet volt vezetője, Somogyi Zoltán bírálta a bírót jelölő pártokat, egy véleménycikkben, melyet a 24-en közölt. 
Vágólapra másolva!

"A tiszaújvárosi időközi választáson a baloldali pártok rasszista képviselőjelöltet támogatnak és hallgatnak az egészről" - írta Somogyi, aki megemlíti, hogy "Bíró László Budapestről judapestként emlékezett meg egy kommentben, máskor pedig azt mondta, ezt az országot a Sztojkáktól is meg kell védeni, illetve tetűcsúszdásokként azonosította a zsidókat".

Megállapítja azt is, hogy Bíró rasszizmusa miatt nem kért bocsánatot sem a cigányoktól, sem a zsidóktól, sem a magyar nemzettől, még felszínesen sem. Valószínűleg azért nem, mert kényes lenne számára módosítani álláspontján (vagyis továbbra is ugyanolyan rasszista, mint eddig volt - a szerk.).

A Political Capital alapítója szerint a baloldali pártok hazudnak és becsapják a választóikat, amikor azt mondják, hogy előválasztást akarnak, valójában egymás közt titokban, a háttérben meg akarnak állapodni a jelöltekről, legalábbis azok többségéről.