Két oldalon nyolc kép az MSZP-s képviselőről, ilyen a baloldali propaganda

Vágólapra másolva!
Kiválóan illusztrálta a baloldali propagandát a Zuglói Lapok szerkesztősége: miután Tóth Csaba, a kerület szocialista országgyűlési képviselője megjelent egy kerületi ételosztó-akción, a helyi lap nyolc képet tett közzé a politikusról az eseményről készült, kétoldalas anyagában. 
Vágólapra másolva!

Azzal semmi probléma nincsen, ha egy település országgyűlési képviselőjéről, polgármesteréről időközönként megjelenik egy-két kép az önkormányzati lapban.

Azzal viszont annál inkább, hogy annyi fotó szerepel róluk, hogy alig marad üres felület az újságban.

Márpedig valami ilyesmi történt a Zuglói Lapoknál, ahol a szerkesztőséget szemmel láthatóan megihlette Tóth Csaba, MSZP-s képviselő-polgárőr ételosztó akciója.

"Zugló országgyűlési képviselőjéről kevesen tudják, hogy polgárőr is. A járvány okozta nehéz napokban nemcsak a parlamentben látta el feladatát, hanem beállt a polgárőrök és rendészek közé, és önkéntesként maga is részt vett a mindennapi ételosztásban (...) A járvány mindenkit kiszámíthatatlan és váratlan szituáció elé állított, s a képviselő most úgy döntött, itt van a cselekvés ideje. Ennek része lett az az adományozás is, amelynek során saját forrásból tabletet ajándékozott 70 rászoruló családnak a gyerekek oktatásához" - írta alig leplezett rajongással Rényi Péter-díjas cikkében az önkormányzati lap, amely mindvégig gondosan kerülte a hiteles tájékoztatást.

Már a felvezetés sem volt mindennapi, de ami utána következett, azzal minden bizonnyal világelső lett a zuglói propagandalap. Az egy dolog, hogy háromalbumnyi kép készült a tabletosztogató Tóth Csabáról, ezek nagy része meg is jelent a Zuglói Lapokban. A "Most van itt a cselekvés ideje" című, kétoldalas alkotásban mindösszesen

nyolc képet tettek közzé az ételosztó szocialista képviselőről.

Ha valaki esetleg ezzel nem telt volna be Tóthtal, annak segítségére volt az újság lelkes munkatársa, akinek sikerült megszólítania a polgárőrként tabletet osztogató politikust. A következő kérdésekkel izzasztotta meg:

  • ez is a rendkívüli helyzetre való tekintettel kezdeményezett akciója?
  • sokan jelentkeztek?
  • hogyan választotta ki a szerencséseket?

A ritkaságszámba menő "riportot" egy zuglói Facebook-oldal vette észre, amit később Borbély Ádám, fideszes választókerületi elnök, képviselő is megosztott.

A Zuglói Lapok jó ideje Tóth Csaba és a baloldali városvezetés szócsöveként funkcionál: az újság elfogult tájékoztatása sokak nemtetszését váltotta ki.