Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Másfél milliót csalt ki egy testvérpártól, akiknek az anyja haldoklott

Vágólapra másolva!
Heteken keresztül vett el nem létező dolgokra egy testvérpártól pénzt egy nő. A testvérek anyja akkor már gyakorlatilag haldoklott, ő viszont többek között azt találta ki, hogy a kapcsolatai révén különleges kezelést kaphat az idős asszony. Ez azonban nem volt igaz. Most vádat emeltek ellene.
Vágólapra másolva!

A vádirat szerint egy testvérpár anyja megbetegedett, és bekerült a szegedi klinikára. Mindezt egyikük elmondta egy ismerősének, egy nőnek, aki erre felajánlotta, hogy segít a kapcsolattartásban, mivel ismeri az orvost.
Ezután

azt állította, hogy pénzt adott a doktornak azért, hogy az több figyelmet fordítson a kezelésre.

Miután az idős nőt átszállították a kecskeméti kórházba, a csaló azt mondta a testvéreknek, hogy a szegedi orvos itt is többször meglátogatta az anyát, és speciális antibiotikumokat is felírt neki.

Ezekre a költségekre több, mint egymillió forintot kért.


Aztán azt hazudta, hogy a szegedi orvos szabadságra ment, de az idős nőnek neurológusi kezelésre van szüksége. Ezért azt állította, hogy ő leszervezte, hogy egy budapesti orvos vállalja el a beteg gondozását.

Ehhez viszont, ahogy mondta újra fizetni kell, méghozzá a budapesti orvos útiköltségét, munkadíját és különböző képalkotó vizsgálatok díját.


A nő a testvérektől anyjuk halála után is kért 250.000 Ft-ot, azt állítva, hogy a budapesti orvost fegyelmi eljárásban a kezelés miatt megbüntették. Ezt azonban már nem kapta meg, sőt nem sokkal később feljelentették.

A testvérektől azonban így is összesen másfél millió forintot csalt ki.

A valóságban sem a szegedi, sem a budapesti orvos nem kezelte a beteget asszonyt, az ellátásáért pénzt nem kértek, képalkotó vizsgálat nem történt, ahogy fegyelmi eljárás sem.

A csaló ellen eljárás indult.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről