Novák Katalin: Valódi segítséget nyújt az ökumenikus segélyszervezet a rászorulóknak

NOVÁK Katalin
Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelős államtitkár államtitkár a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet közösségi pontjának újranyitásán, a csepeli Ökumenikus Segélyszervezet Gyerekek és Fiatalok Fejlesztőházában 2020. június 12-én. A Tesco brit kiskereskedelmi hálózat 15 millió forint adományt ajánlott fel a segélyszervezetnek. Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelős államtitkár a rendezvényen elmondta: az ökumenikus segélyszervezethez eljuttatott felajánlások közvetlenül a rászorulók boldogulását segítik.
Vágólapra másolva!
Valódi, kézzelfogható segítséget nyújt a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet a rászoruló gyerekeknek - hangoztatta az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára pénteken Budapesten, a szervezet közösségi pontjának újranyitásán.
Vágólapra másolva!

Novák Katalin kiemelte, hogy az ökumenikus segélyszervezethez eljuttatott felajánlások közvetlenül a rászorulók boldogulását segítik.

Az Iain Lindsay budapesti brit nagykövet által indított, a segélyszervezet gyermekekért szervezett adománygyűjtésére felhívó "virtuális futólánccal" kapcsolatban azt mondta, hogy a közös kezdeményezések azért fontosak, mert felhívják a figyelmet arra, hogy egyszerű eszközökkel is lehet segíteni. Hozzátette, hogy néhány száz forinttal is segítséget lehet nyújtani a rászorulóknak, ha van olyan szervezet, amelyik vállalja ezek összegyűjtését, majd eljuttatását azokhoz, akiknek szükségük van rá.

Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelős államtitkár államtitkár a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet közösségi pontjának újranyitásán, a csepeli Ökumenikus Segélyszervezet Gyerekek és Fiatalok Fejlesztőházában 2020. június 12-én. Forrás: MTI/Szigetváry Zsolt

Az államtitkár beszélt arról is, hogy

idén 100 ezer gyermek vehet részt napközis Erzsébet-táborokban,

amelyekre keddig lehet jelentkezni.

Iain Lindsay, az Egyesült Királyság magyarországi nagykövete a Gyerekek és Fiatalok Fejlesztőházában. Forrás: MTI/Szigetváry Zsolt

Iain Lindsay elmondta, hogy a futólánc főtámogatója,

a Tesco brit kiskereskedelmi hálózat 15 millió forint adományt ajánlott fel a segélyszervezetnek.

Az adomány szerinte bizonyítja a cég családok iránti elkötelezettségét, és sok gyermek nyarát varázsolja széppé.

Lehel László, a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet elnök-igazgatója arról beszélt, hogy a Tesco megbízható partnere a szervezetnek. Hozzátette, nagy öröm, hogy a közösségi pont újra kinyithatott, hiszen a gyerekek nagyon várták, hogy az élet elindulhasson a normális kerékvágásban.

Pártos Zsolt, a Tesco Magyarország ügyvezető igazgatója (b2) jelképesen átadja a Tesco pénzadományát Lehel Lászlónak, az Ökumenikus Segélyszervezet elnök-igazgatójának (j2) Iain Lindsay, az Egyesült Királyság magyarországi nagykövete (b) és Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelős államtitkár (j) jelenlétében. Forrás: MTI/Szigetváry Zsolt

Pártos Zsolt, a Tesco Magyarország ügyvezető igazgatója azt mondta, hogy

tíz éve működnek együtt a segélyszervezettel,

idén a koronavírus-járvány miatt elmaradt adománygyűjtés helyett 15 millió forintot és játékokat ajánlottak fel a rászoruló gyerekeknek.