Vágólapra másolva!
A Soros György által pénzelt Amnesty International most a magyar munkahelyeknek ment neki.
Vágólapra másolva!

Cáfolja az Amnesty International napokban megjelent, munkahelyi nemi alapú diszkriminációról szóló jelentését a Kopp Mária Intézet a Népesedésért és a Családokért. A KINCS közölte:

az anyag készítői tudatosan igyekeznek szembe állítani a nőket és a férfiakat és arra tesznek javaslatot, hogy visszaálljon a már megbukott segélyezési alapú családi támogatások rendszere.

Az intézet kiemelte: a tények a munkahelyeket teremtő intézkedések sikerét és a kisgyermekes anyák munkaerőpiaci védelmének megerősödését mutatják. Hozzátette: 2010 óta minden családpolitikai intézkedés úgy született meg, hogy az semmiképpen se akadályozza a szülők munkavállalását.

A jelentés által sugalmazott helyzettel szemben az elmúlt évek adatai azt bizonyítják, hogy a családpolitikai intézkedéseknek hatására a kisgyermekes nők esetében is soha nem látott mértékben nőtt a foglalkoztatottság, a 25-49 éves nők foglalkoztatási rátája 77,1%-ra nőtt 67%-ról. A háztartásokban élő gyermekek száma alapján legnagyobb mértékben a három és több gyermeket nevelők foglalkoztatása emelkedett 51,7%-ra, ami 40%-os emelkedés, míg a gyermektelenek, az egy és kétgyermekesek között 13%-os volt a növekedés.

A jelentés nem veszi figyelembe, hogy a magyarok alapvetően családpárti, de ugyanakkor a munkát tisztelő emberek, akik ugyanolyan mértékben egyetértenek azzal, hogy jó, ha két kereső van egy családban, mint azzal az állítással, hogy a családanyai szerep legalább annyit ér, mint a munkaerőpiacon dolgozni.