Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

A Financial Timesban a magyar kormány járványügyi intézkedéseinek sikereiről írtak

Vágólapra másolva!
Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár hívta fel a figyelmet arra, hogy Andreas Stefanovszky olvasói levélben védte meg a magyar kormány intézkedéseit a Financial Timesban.
Vágólapra másolva!

A Financial Times olvasói levelében Andreas Stefanovszky védelmébe vette a magyar kormány járványügyi intézkedéseit. A szerző úgy érzi, Orbán Viktor miniszterelnök bármit is tesz, sosem érdemel pozitív főcímet a laptól.

  • Stefanovszky szerint nem meglepetés, hogy a miniszterelnök felvetette a veszélyhelyzeti jogok május végi visszaadását, amiről az újság egyik cikkében számolt be, hiszen azok időben és terjedelmükben is limitáltak.
  • Magyarországon a járvány kontroll alatt van, a halálozási ráták alacsonyabbak, mint bárhol Nyugat-Európában.
  • A szerző kérdőre vonta, mi ez a nagy hűhó, hiszen végül az is kiderül, hogy Magyarország mégis egy működő demokrácia.
  • A magyarok többsége szerint a határellenőrzés és a bevándorlás szuverenitásuk fontos része, amit nem adtak át az EU-nak. Saját magunk akarjuk eldönteni, kivel élünk, főleg, ha olyan emberekről van szó, akik gazdasági okokból akarnak belépni és illegálisan utaztak át egy sor úgynevezett „biztonságos” országon.

A fenti bejegyzést Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár tette közzé közösségi oldalán.

Andreas Stefanovszky a Procter and Gamble volt regionális vezérigazgatója.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről