Szijjártó Péter megnyitná a záhonyi átkelőt az ingázók előtt

Szijjártó Péter, Kína, koronavírus
Vágólapra másolva!
A záhonyi határátkelő megnyitását javasolta az ingázók előtt Szijjártó Péter ukrán kollégájának - számolt be róla a külgazdasági és külügyminiszter a közösségi oldalán. Az is kiderült, hogy a magyar kormány 100 ezer maszkot és 30 ezer kesztyűt küld a kárpátaljai kórházaknak, orvosoknak.
Vágólapra másolva!

Az imént egyeztettem telefonon Dmitro Kuleba ukrán külügyminiszter kollegámmal, akivel kölcsönösen biztosítottuk egymást a szolidaritásunkról a világjárvány elleni küzdelemben - írta kedd délelőtt közösségi oldalán Szijjártó Péter. A külgazdasági és külügyminiszter hozzátette, hogy

folyamatosan erősítjük az egészségügyi ellátórendszerünket, és segítséget nyújtunk gazdaságainknak az újrainduláshoz.

Megnyitná a záhonyi átkelőt az ingázóknak

Ukrán kollégámat arról tájékoztattam, hogy a helyzetre való tekintettel két évvel meghosszabbítottuk a kárpátaljai útépítések támogatására felajánlott 50 millió eurós kötött segélyhitel program érvényességét - írta Szijjártó Péter.

A miniszter arról is beszámolt, hogy kezdeményezte ukrán kollégájánál, hogy a jelenleg egyetlen - kizárólag teherforgalom számára nyitva lévő - határátkelőn, Záhonynál tegyék lehetővé a határmentén élők ingázását.

- írta.

Szijjártó azt is közölte, hogy a kormány az Ökumenikus Segélyszervezettel együttműködésben 100 ezer maszkot, 30 ezer kesztyűt és más védőfelszereléseket biztosít kárpátaljai kórházak és orvosok számára.