Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

A koronavírus megjelenése óta először csökkent az aktív betegek száma Magyarországon

Pesti úti idősotthon koronavírus korona vírus fertőzés járvány betegség fertőtlenítés katona katonaság idősek otthona
Vágólapra másolva!
Magyarországon március 4-én jelentették be az első igazolt koronavírusos megbetegedést. Azóta az összes fertőzött beteg száma - a járványgörbét laposan tartva - 1579-re emelkedett. Ebben benne vannak azok is, akik meghaltak vagy meggyógyultak. Jó hír, hogy ma, április 15-én fordult elő először az országban, hogy csökkent az aktív betegek száma - vagyis, akik jelenleg is fertőzöttek.
Vágólapra másolva!

Az április 15-i adatok szerint 1579 főre nőtt a hazánkban azonosított fertőzöttek száma. Ebben a számban benne van minden egyes beteg, a már meggyógyultak és a meghalt betegek egyaránt.

A koronavírus miatt eddig 134-en haltak meg, míg a betegségből összesen 192-en gyógyultak fel.

Ez azt jelenti, hogy az aktív esetek száma 1253.

Ez azért fontos, mert egy napja 1512 regisztrált megbetegedés mellett 122-122 halott és gyógyult volt, ami 1268 aktív beteget jelent.

Vagyis Magyarországon

április 15-én először csökkent az aktív betegek száma.

Fertőtlenítés a fővárosi fenntartású Pesti úti idősotthonban. Itt a fertőzöttek száma 212, eddig összesen 13-an haltak meg Forrás: Koncz Márton - Origo

Magyarországon igazoltan március 4. óta van jelen a vírus, a csoportos megbetegedések szakaszában vagyunk, amikor közösségben, személyes érintkezések útján terjed a fertőzés.

Magyarországon is már bárhol és bárkiben jelen lehet a vírus.

A beazonosított koronavírus-fertőzötteknél jóval nagyobb a tényleges vírushordozók száma, akik fertőzhetnek. Az aktív betegek mai csökkenése biztató, reményteli hír, ugyanakkor a járvány végének az időpontja még nem ismert. Nagyon fontos, hogy betartsuk a kijárási korlátozást, hogy kerüljük az érintkezést, a kontaktot másokkal, és hogy tényleg csak akkor hagyjuk el az otthonunkat, ha ez elkerülhetetlen, létfontosságú. Sok türelemre lesz szükség ehhez, de megéri az áldozat. Minél többen tartjuk be a szabályokat, annál kevésbé terheljük az egészségügyi rendszert, annál hamarabb elérünk a járvány végére, és annál hamarabb térhetünk vissza a normális hétköznapokhoz.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről