Egy jelentős európai ember értékei nyomában

Vágólapra másolva!
Prőhle Gergely, a Habsburg Ottó Alapítvány vezetője, a Magyarországi Evangélikus Egyház országos felügyelője a Heti Tv Pirkadat című műsorában beszélt munkájáról, az utolsó trónörökös hatalmas hagyatékáról.
Vágólapra másolva!

Prőhle Gergely korábban a Petőfi Irodalmi Múzeumot vezette, ahonnan távozott, mint megjegyezte, a sebek lassan begyógyulnak, egy sikeres intézménnyé tette a PIM-et, a látogatószámot megduplázták. Jelenleg Habsburg Ottó hagyatékának a kezelőjeként dolgozik egy állami alapítványnál, amelyet a Miniszterelnökség tart fenn. Egy fantasztikus emberről, egy fantasztikus életműről van szó – emelte ki, az ő hagyatékát a magyar állam bérli a családtól, benne sok-sok irattal, könyvvel, személyes tárgyakkal. Ezeknek a feldolgozása zajlik most, a tavalyi évben jelentősen sikerült előrehaladni, valamint több sikeres konferenciát is szervezni.

Ezen munkája mellett a Közszolgálati Egyetemen a Stratégiai Tanulmányok intézeténél tevékenykedik, amelynek az a feladata, hogy a felsősoktatást és a nemzetközi diplomáciát hozza közelebb egymáshoz, mint egykori nagykövetnek, sok tapasztalata van, ezzel is segítve az intézet munkáját. Mindezek mellett társadalmi munkában az evangélikusok világi vezetője is.

A Habsburg Ottó Alapítvány a közeljövőben a Budai Várban kap majd helyet, de addig is a jelenlegi ideiglenes helyen is képesek elvégezni azt az alapvető munkát, amire szükség van, hiszen 400 ládányi anyag érkezett Budapestre, ebben megtalálható minden, ráadásul azon a hat nyelven, amelyen az egykori trónörökös beszélt, írt, olvasott, aki ráadásul egy nagyon termékeny szerző is volt.