Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Bűnözőket engedne szabadon Soros egyik kedvenc szervezete

Állampusztai Mezőgazdasági és Kereskedelmi Kft. tésztagyár telephelye
börtön rabok

6320 Solt - Nagymajor
Vágólapra másolva!
A Magyar Helsinki Bizottság rabokat engedne el, enyhébb büntetéseket javasol, eközben Brüsszel fizette a Soros-szervezet börtönmonitoring kampányát - írta a tuzfalcsoport.blogstar.hu.
Vágólapra másolva!

A Soros-hálózathoz tartozó Magyar Helsinki Bizottság 2015. decemberi közleményében arról számolt be büszkén, hogy

az Emberi Jogok Európai Bírósága 231 millió forintos kártérítést ítélt meg 43 rabnak a rossz börtönkörülmények miatt.

Az összesen négy döntésből származó kártérítések általában 2,5 millió és 9 millió forint között változtak, illetve a Soros-szervezet azzal is büszkélkedett, hogy több ezer eljárás van folyamatban Magyarországgal szemben az állítólagosan rossz körülmények miatt.

Soros szervezete szabadon engedné a rabokat Forrás: Csudai Sándor - Origo

Így engedné szabadon a rabokat a Soros-szervezet

A Helsinki Bizottság szintén ebben az évben egy háttéranyagot hozott nyilvánosságra, amely az "Embertelen túlzsúfoltság a magyar börtönökben" címet viseli. Ebben támadják a kormány börtönpolitikáját, szerintük nem jó megoldás a túlzsúfoltság csökkentésére, ha

  1. a magyar kormány börtönöket épít;
  2. a büntetés-végrehajtásban azon igyekeznek, hogy az egyes börtönök között arányosan helyezzék el a fogvatartottakat.

Ezzel szemben szerintük az lenne helyes, hogy

  1. alakítsanak ki egy mechanizmust, amely alapján bírósági döntéssel lehetőség nyílik egyes fogvatartottak szabadon bocsátására, ha a börtönök telítettsége meghaladja a 100 százalékot – jelenleg több mint 120 százalék ez az arányszám.
  2. Képezzék, érzékenyítsék a bírákat és ügyészeket, hogy a szabadságelvonást valóban csak végső eszközként alkalmazzák;
  3. csökkentsék az elzárással fenyegetett szabálysértések számát;
  4. illetve szerintük szabadságelvonás helyett házi őrizet kellene.

A Soros-szervezet hivatkozik arra is, hogy az ENSZ egy munkacsoportja szerint a jogszabályi rendelkezések ellenére például az előzetes letartóztatás alkalmazása inkább „mindent megelőző", mint végső eszköz. Az ENSZ tapasztalatai szerint nyilvánvalónak tűnik a „fogva tartás kultúrája". Talán ez inspirálta a Soros-szervezetet, amikor 2013-ban azért aggódott, hogy lesz-e merülőforralója a raboknak, vagy tudnak-e megfelelően TV-t nézni.

Az elmúlt hónapok több nagy felháborodást keltett ügye - amikor olyanok követtek el súlyos bűncselekményt, akiknek még börtönben kellett volna ülniük, de vagy botrányosan enyhe büntetést kaptak vagy idő előtt kiengedték őket - jól mutatja, hogy a bíróságokra már most is hat a Soros-szervezet kampánya.

Százmilliók Brüsszelből a Soros-szervezetnek

A Magyar Helsinki Bizottságnak az eddig megismerhető legutóbbi adat szerint 2018-ban a mérleg szerinti bevétele 457 417 709 forint volt. Összehasonlításképpen például a Magyar Szocialista Párt 2017. évi normatív párttámogatása 423 944 336 forintot tett ki. Ezen túlmenően köztudottan jó üzlet a strasbourgi pereskedés.

A Helsinki Bizottság honlapján "strasbourgi ügyeink" címszó alatt megemlítik, hogy

„pereinkben összesen több mint 250 ezer eurónyi „méltányos elégtételhez" segítettünk olyan embereket, akik magyar bíróságok előtt nem tudták érvényesíteni az igazukat.

Az azonban nem szerepel a szövegben, hogy ilyenkor perköltséget is megítél az Emberi Jogok Európai Bírósága – a 2016-os MAGYAR HELSINKI BIZOTTSÁG kontra MAGYARORSZÁG ügyben a Helsinki költségigénye 8875 EUR plusz áfa volt. (Megközelítőleg 3,4 millió forint.)

Ami pedig a Magyar Helsinki Bizottság börtönmonitorozását illeti, az sem titok, hogy az érintett tevékenységet az Európai Unió támogatása tette lehetővé.

A Soros-szervezet az Európai Bizottságtól 20 hónapra 118 295 805 forintot kapott az előbbi tevékenységért.

A „Hozzáférés a jogi segítséghez és a rehabilitáláshoz" (tudniillik menedékkérőknek) projektre szintén a korábbi Európai Bizottságtól 24 hónapra 133 699 497 forintot kapott a Soros szervezet az uniós intézménytől.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről