Életfogytiglant kértek az óbudai óvónő gyilkosára

óbudai gyilkosság, óvónő, Virág utca
Vágólapra másolva!
Az óbudai Virág utcában lelőttek egy óvónőt 2018 őszén. A támadó háromszor lőtt, áldozata a helyszínen meghalt. Elfogták a férfit, aki beismerte a tettét. A gyilkos lánya az óvónő családjával élt együtt. A támadó állítólag attól félt, hogy a felesége után a lányát is elveszíti. Tavaly decemberben az óvónőt lelövő férfi első fokon 20 évet kapott, a fellebbviteli ügyész most indítványozta, hogy soha se engedjék ki a rácsok mögül. 
Vágólapra másolva!

Ahogy az Origo megírta, a 67 éves férfi amatőr, de gyakorlott lövőnek számított, egyleti tag is volt, sőt, versenyeken is részt vett. Lánya az élettársával a férfival közös házban lakott, de amikor a 67 éves férfi korábban őket elfogadó magatartása megváltozott, a fiatalok a férfi családjához költöztek.

Forrás: Police.hu

A nyugdíjas ezt nem tudta elfogadni, ezért elhatározta, hogy

megöli a másik család egyik tagját, azt az embert, aki szerinte felelős a döntésért.

Ez az ember vejének az óvónőként dolgozó édesanyja volt. 2018. november 21-én magához vette a lőszerrel betárazott, engedéllyel tartott fegyverét, és autóval az asszony reggeli, munkába járási útvonalához ment a III. kerületbe.

Amikor meglátta kiszemelt áldozatát, négy célzott lövést adott le rá. Az asszony a helyszínen belehalt a sérüléseibe.

A férfi ezután megpróbált öngyilkos lenni, de nem sikerült neki, mert a rendőrök rátaláltak és elfogták, majd kórházba vitették.

A Fővárosi Főügyészség a terhelt ellen előre kitervelten elkövetett emberölés miatt nyújtott be vádiratot a Fővárosi Törvényszékre tavaly augusztusban.

Forrás: Police.hu

"A törvény a vád szerinti bűncselekményt tíz évtől húsz évig terjedő vagy akár életfogytig tartó szabadságvesztéssel fenyegeti. A vádlott jelenleg letartóztatásban van" - írta dr. Ibolya Tibor fővárosi főügyész az Origónak küldött közleményében.

A Fővárosi Törvényszék december 5-én hirdetett elsőfokú ítéletet, amelyben az elkövetéskor hatvanhetedik életévét betöltött vádlottat bűnösnek mondta ki előre kitervelten elkövetett emberölésben,

amelyért őt húsz év szabadságvesztésre és tíz év közügyektől eltiltás mellékbüntetésre ítélte.

"A Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség az elsőfokú ítélet ellen a vádlott terhére súlyosabb büntetés kiszabásáért bejelentett ügyészi fellebbezést fenntartva másodfokú indítványában kezdeményezte, hogy

a Fővárosi Ítélőtábla a vádlottal szemben, a társadalomra kimagasló veszélyességű bűncselekménye miatt életfogytig tartó fegyházbüntetést szabjon ki

" - olvasható az Origónak küldött közleményében.