Karl Wallner: Az állam legszentebb kötelessége, hogy támogassa a gyermekvállalást

Vágólapra másolva!
Minden olyan intézkedés, ami segíti a fiatal párokat abban, hogy gyermeket vállalhassanak, jó, hiszen a gyermek a legnagyobb ajándék; az államnak pedig legszentebb kötelessége, hogy ezt támogassa – mondta Karl Wallner, a Pápai Missziós Művek elnevezésű egyházi szervezet ausztriai igazgatója az M1 aktuális csatornának adott interjúban.
Vágólapra másolva!

A szombat este sugárzott interjúban az igazgató a magyar kormány családtámogatási intézkedéseiről azt mondta:

minden olyan intézkedés – akár anyagi segítség, akár az emberek hozzáállásán változtatni szándékozó program –, ami segíti a fiatal párokat abban, hogy gyermeket vállalhassanak, jó, hiszen a gyermek a legnagyobb ajándék.

Példaként említette, hogy Ausztriában erősen csökken a lakosság száma, egy nőre átlagosan 1,3 gyerek jut.

Véleménye szerint

a politikusok jövőbeni feladata, hogy családbarát intézkedéseket hozzanak, és egyre több gyerek szülessen.

Megjegyezte: az Európai Unióban statisztikát kell készíteni arról, hány almafát ültettek, de senki sem kíváncsi az abortuszok számára.

– mondta Karl Wallner.

Úgy vélte, hogy

a csökkenő népesség ellensúlyozására Európában a migráció lenne az egyik megoldás,

„de ha amellett döntünk, a folyamatot erősen szabályozni kellene. Kérdés például, hogyan lehetne megoldást találni arra, hogy közben Európa megmaradjon Európának”. Hozzátette, hogy Ausztriában például túlságosan félnek az iszlámtól, és ez megnehezíti azt, hogy objektíven ítéljék meg, mekkora veszélyt jelent valójában.

– tette hozzá azzal együtt, hogy kötelességünk igazságosnak lenni nemcsak az idegenekkel, hanem a honfitársainkkal szemben is.

2017-ben megjelent egy tanulmány Bécsben, amely szerint 2047-re 37 százalék lesz a muszlimok, 16 százalék a katolikusok aránya az osztrák fővárosban, miközben a bécsi iskolákban a muszlim gyerekek száma már két éve meghaladja a keresztényekét.

– mondta Karl Wallner.

Az igazgató szerint a legnagyobb veszély, hogy az európai emberek dekadenssé váltak, megfeledkeztek keresztény gyökereikről, kialakult egy minden alap és ideológia nélküli humanizmus, jók akarnak lenni mindenkihez, és emiatt kihasználják őket.

Az európai országokban is létezik keresztényüldözés, s erről beszélni kell

– fűzte hozzá.

2020-ban Eucharisztikus Kongresszust rendeznek Magyarországon, amiről az igazgató azt mondta, a világon mindenütt növekszik az egyház, Afrikában és Ázsiában, Latin-Amerikában és Óceániában is, ezzel szemben Európában drámaian csökken a keresztények száma.

A hívők elbizonytalanodtak, elmagányosodtak, Ausztriában a társadalom elöregedett, és egyre kevesebb fiatal van a hit kötelékében.

Szükség van az Eucharisztikus Kongresszusra, és ha a világ keresztényei Budapesten találkozhatnak egymással, akkor Európa újra lehetőséget kap arra, hogy visszataláljon keresztény gyökereihez, és ha ez sikerül, akkor Európa újra növekedésnek indul – vélekedett Karl Wallner.

A Pápai Missziós Művek a katolikus egyház legnagyobb központi, missziót segítő szervezete, számos országban, köztük Magyarországon is működik szervezete.