Egy ember beszorult a Papp Ferenc-barlangba

Vágólapra másolva!
A kiránduló Üröm és Pilisborosjenő határában szorult be a barlangba, 3-4 méter mélyen. A 33 éves férfit négy óra elteltével a barlangi mentők találták meg és kísérték a felszínre.
Vágólapra másolva!

Magyar Barlangi Mentőszolgálat tájékoztatása szerint szombat délután két természetjáró bemászott a Pilisborosjenő határában található Papp Ferenc-barlangba. Egyikük, egy 33 éves férfi

a barlang bejáratától néhány tíz méterre eltévedt a törmelék labirintusban,

nem találta a kiutat a felszínre.

Túratársa segítséget kért a 112 segélyhívó számon, a helyszínre induló tűzoltók segítségére a Magyar Barlangi Mentőszolgálat 35 emberrel vonult a helyszínre.

A fővárosi hivatásos tűzoltók, a doktorszolgálat és a Pest megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat meleg takarót és védőitalt biztosítottak a bajba jutott ember számára a barlangi mentők kiérkezéséig.

Az eltévedt férfi négy órát töltött a barlangban, mire a barlangi mentők megtalálták és a felszínre kísérték.

A férfi hámsérüléseket szenvedett.

A Papp Ferenc-barlang fokozottan védett barlang, szabályos látogatásához a Duna Ipoly Nemzeti Park előzetes engedélye szükséges. A barlang egésze nehezen járható, szűkületekkel, instabil omladékokkal teletűzdelt járatainak hossza 400 méter, mélysége 66 méter. A Duna Ipoly Nemzeti Park a Papp Ferenc-barlang látogatását csak gyakorlott barlangászoknak javasolja.