Puzsér ultimátumot adott: ha Karácsonyék trükköznek, nem lesz előválasztás

Vágólapra másolva!
„Jelzem Závecz Tibornak, hogy ha még egyszer meghallom, hogy megpróbál egy demokratikus választást befolyásolni, akkor nem veszek részt semmiféle előválasztáson” – írta felháborodottan Puzsér a szerinte Karácsony Gergely szekerét toló Závecz Tibornak, akit egyúttal elküldött a – szó szerint idézzük – halál f@szára. Zugló polgármesterének legerősebb kihívója erős ultimátumot adott, romokban a balliberális casting. 
Vágólapra másolva!

Irtózatos nehézségek árán sikerült tető alá hozni a baloldali, Tarlós István főpolgármester kihívóját meghatározó előválasztást, amely – a párbeszédes Karácsony Gergely győzelmével zárult – első fordulót követően erősen az összeomlás jeleit mutatja. Itt az újabb, minden eddiginél erősebb jele ennek.

Karácsony a kutatásokban erős, a valóságban gyenge

Karácsony Gergely és a Magyar Szocialista Párt háztáji közvéleményformáló intézete, a Závecz Research hetek óta azzal haknizik a sajtóban, hogy egyedül Karácsony Gergelynek van esélye leváltani Tarlós Istvánt” – ezzel a felütéssel indította legújabb posztját Puzsér Róbert, aki az előzetes tervek szerint kihívója lenne a második körben Karácsonynak. A humorista kifogásolta, hogy érdemben bele sem vágott a kampányába, a Závecz közvélemény-kutató intézet már előjött egy felméréssel. Szerényen magát Bernie Sandershez hasonlította, mondván, hogy „a demokrata elit véleményformálói kicsinálták” azt a politikust, aki szerinte legyőzhette volna Donald Trumpot, miközben minden energiájukkal Hillary Clintont támogatták. A tengerentúli kitekintőt követően leszögezte, hogy

Karácsony Gergely a régi baloldal jelöltje, aki ugyan a közvélemény-kutatásokban kiválóan szerepel, csak épp ember fia nem szavazna rá.

Kamupártja, a Párbeszéd az egy százalékot sem éri el” – tette hozzá a humorista, aki szerint Karácsonynak jóval nagyobbak az anyagi merítési lehetőségei – köszönhetően „a szocialista pártmaffiának”.

Puzsér Róbert ultimátumot adott Karácsony Gergelynek Forrás: Facebook

Erős ultimátumot adott Karácsonyéknak

A baloldali casting második fordulójáról elmondta, hogy szándékában áll részt venni rajta, és hiszi, hogy van esélye a győzelemre. Ehhez viszont feltételt szabott: azt kérte a szerinte manipulatív kutatásokat szállító Závecz Tibortól, állítsa le magát. Ha ennek nem tesz eleget, akkor nem vesz részt „semmiféle előválasztáson”.

– szögezte le Puzsér, aki nem sokkal később három fokkal trágárabban ismételte meg gondolatát:

Javaslom Závecz Tibornak, hogy takarodjon el a halál f@szára, és ott kutakodjon, aztán ha a budapestiek már ismerik a programomat, majd akkor ismertesse, mit kutatott ki!

A humorista úgy látja, hogy Karácsonnyal képtelenség nyerni, mert „a budapestiek megtapasztalták, hogy minden szava hazugság”. Hozzáfűzte, hogy „vele szemben is van bennük szkepszis, mert félnek az ismeretlentől”. Bejegyzése végén megismételte, hogy ha nincsenek egyenlő feltételek, akkor nem lesz előválasztás.

Na, ez az ultimátum hogy tetszik?

– ezzel a kérdéssel zárta gondolatait a humorista.

Komoly gondok az előválasztás körül

Korábban egy hosszú elemzésben foglalkoztunk az előválasztás első fordulója után előállt politikai helyzettel. Az írás rávilágított arra, hogy a szocialisták által erőltetett casting gyakorlatilag összeomlott. A jelenlegi történéseket pedig egyfajta pozícióharcként lehet értékelni, hiszen a teljes érdektelenségbe fulladt első forduló után mind „a régi baloldal”, mind Puzsér arra játszik, hogyan tudna minél előbb komolyabb arcvesztés nélkül kiszállni a politikuscastingból. Ugyanis minél tovább versenyeznek, annál kínosabb helyzetbe hozzák saját magukat.