Jakab Péter arról beszélt, hogy a cigányok élősködnek a magyarságon

JAKAB Péter ÁLTALÁNOS KULCSSZÓ beszél CSELEKVÉS demonstráció felemeli a kezét kormányellenes tüntetés Közéleti személyiség foglalkozása politikus SZELLEMI TEVÉKENYSÉG SZEMÉLY
Budapest, 2019. február 10. Jakab Péter jobbikos parlamenti képviselő beszédet mond az ellenzéki pártok Értékelni jöttünk! címmel meghirdetett tüntetésén a Szent György téren Orbán Viktor évértékelő beszéde után 2019. február 10-én. MTI/Mohai Balázs
Vágólapra másolva!
Szabályszerűen a cigányok ellen uszított egy néhány évvel ezelőtti miskolci megemlékezésen a Jobbik frakcióvezető-helyettese. A beszédében élősködőknek és rombolóknak nevezte a romákat, és azzal fenyegetőzött, hogy a Jobbik ezért pokollá fogja tenni életüket. Jakab Péterről az Origo is bemutatott egy felvételt, amelyen arról értekezett, hogy a pénzüket alkoholra elherdáló romák a rendszerváltás óta zsarolják a magyarságot. 
Vágólapra másolva!

A miskolci Jobbik Trianonra emlékezett néhány éve, az erről készült felvételt a Hír TV tette közzé csütörtökön. Egy biztos: a romák elleni uszításban nem volt hiány az eseményen.

„Hiszek egy Istenben, hiszek egy hazában...” – közös imádsággal kezdődött a rendezvény, amely Jakab Péter akkori helyi elnök főszereplésével brutális cigyányszidalmazásba fordult át.

„...Tiltakoznak és ajvékolnak azok, akik úgy gondolták, hogy életük végig lehet élősködni rajtunk, lehet élősködni ezen a városon. Nekik üzenem, hogy ébred már a magyar! Bizony ébred!

Lyukóvölgyben pláne ébred. Abban a Lyukóvölgyben, ahol a tisztességes magyar emberek megelégelték azt, hogy vannak olyan ...honfitársaink?...vannak olyan mélyigénytelen emberek, akik úgy gondolják, hogy az adófizetők vérrel, verítékkel megkeresett pénzéből lehet dorbézolni meg mulatozni meg taxival bevásárolni járni” – mondta a Jobbik frissen megválasztott frakcióvezető-helyettese.

A beszéd végén

Jakab Péter azzal fenyegette meg a cigányokat, hogy a Jobbik pokollá teszi az életüket.

„Vona Gábor pártelnök nem is olyan rég azt mondta, hogy a Jobbik kétféle embertípust különböztet meg: az építőt és a rombolót. És elmondta azt is, hogy ha kormányra kerülünk, az építőt minden eszközzel támogatni fogjuk, a rombolónak viszont pokollá tesszük az életét. Tisztelt rombolók! Van egy rossz hírem számotokra: a miskolci Jobbik nem vár 2014-ig, a miskolci Jobbik már most pokollá fogja tenni az életeteket! Ha beálltok a sorba, vagy nem takarodtok el innen!” – hangzott el.

A romák a rendszerváltás óta zsarolják a magyarságot szerinte

Az Origo is bemutatott csütörtökön egy felvételt, amely újabb bizonyítékot szolgáltatott Jakab Péter rasszista énjére. „A cigányság az elmúlt húsz évben a rasszizmus varázsszavával zsarolta a többségi társadalmat” – ezzel az indulatos, ízig-vérig rasszista sztereotípiákra épített beszéddel indította Borsod megyei karrierjét 2010-ben Jakab Péter, aki a miskolci közgyűlésben cigánybizniszről, követelőző és a pénzüket tankönyv helyett alkoholra elherdáló roma szülőkről, diákokról értekezett. A felszólalása annyira hevesre sikeredett, hogy annak végén Kriza Ákos miskolci polgármester nyugalomra intette a dühösen cigányozó politikust. „Képviselő úr, köszönjük szépen a felszólalását, de kérem szépen, legközelebb a gőzt a közgyűlés előtt eressze ki, és próbáljunk meg nyugodtan tárgyalni” – szólt Jakabnak a figyelmeztetés.

Jakab Péter jobbikos parlamenti képviselő szerint a cigányok élősködnek a magyarságon Forrás: MTI/Mohai Balázs

Nem ez volt az első rasszista vagy antiszemita megnyilvánulása a jobbikos honatyának, amelyre mostanában derült fény.

  • Hétfőn került elő az a felvétel, amelyen a jobbikos politikus bűnözőkként beszélt egyes zsidó emberekről,
  • kedden került nyilvánosságra az a videó, amelyen a homoszexuálisokat aberráltaknak nevezte,
  • szerdán pedig egy olyan anyag jelent meg a médiában, amelyen a politikus azt mondta, a cigányok zöme lop, a szobába piszkít, és nem akar dolgozni.