Demeter Márta mellébeszél, nem engedi, hogy kiderüljön az igazság

Vágólapra másolva!
Nem válaszolt a Honvédelmi Minisztérium kérésére Demeter Márta, az LMP kvótatárselnöke, hogy járuljon hozzá az általa és édesanyja által a Honvédkórházhoz benyújtott kérelmek nyilvánosságra hozásához, amelyekből egyértelműen kiderül, hogy ki hazudik, vagy ki a kegyeletsértő. A honvédelmi bizottságból kitett képviselőnő inkább a mellébeszélést választotta, mivel nem a benyújtott kérelmeket hozta nyilvánosságra, hanem csak egy levélrészletet, ráadásul éppen azt, amelyik már eddig is ismert volt, mert az Indexszel megíratta. Az ügy háttere: miután az Origo nyilvánosságra hozta, hogy a Honvédkórházat folyamatosan ócsárló Demeter saját magának kért VIP-belépőt az intézménybe, az LMP azzal védekezett, hogy a belépőt haldokló édesanyjának kérte. Azonban ezt követően kiderült, Demeter édesanyja nevében nem kérhetett belépőt, ráadásul az LMP politikusa még azt is tagadta, hogy ő ilyen kérelmet egyáltalán beadott. Vagyis két különböző kérelemről van szó: Demeterét elutasították, az édesanyjáét elfogadták.
Vágólapra másolva!

A Honvédelmi Minisztérium arra kérte Demeter Mártát, működjön közre az igazság kiderítésében, és járuljon hozzá az általa és édesanyja által a Honvédkórházhoz benyújtott kérelmek nyilvánosságra hozásához, amelyekből egyértelműen kiderül, hogy ki hazudik, vagy ki a kegyeletsértő. Az iratok a Honvédkórházban rendelkezésre állnak, azokat az arra jogosultak bármikor megismerhetik – közölte a minisztérium.

Demeter Márta ismét megkerülte a válaszadást Forrás: MTI/Szigetváry Zsolt

Demeter minderre egy hosszú, személyeskedő választ közölt a közösségi oldalán. Mindehhez csatolt egy dokumentumot, amin az olvasható, hogy az édesanyja számára engedélyezték a Speciális Rendeltetésű Centrum járóbeteg ellátásának igénybevételét.

Forrás: Demeter Márta/Facebook

Tehát Demeter Márta nem hozta nyilvánosságra az általa és édesanyja által a Honvédkórházhoz benyújtott kérelmeket, mivel a fenti dokumentumrészlet egy neki küldött elektronikus levélből származik, amelynek tartalma már eddig is ismert volt. Ráadásul nem is Demeter kérelmére ad választ.

Demetert kitették a honvédelmi bizottságból

A korábbi minisztériumi közlemény háttere, hogy miután az Origo nyilvánosságra hozta, hogy a nemzetbiztonsági átvilágításon megbukott Demeter Márta VIP-kártyát igényelt a Honvédkórházban, ismét elképesztő magyarázatokkal állt elő az LMP társelnöke.

Demeter a nyíltan antiszemita Jobbik propagandaoldalának azt mondta, hogy semmilyen ellátást nem igényelt,

miközben aláírása bizonyítja, hogy valóban szeretett volna ellátást igényelni a Honvédkórházban. Azt hazudta, hogy beteg édesanyjának kérte a belépőt, hogy mellette lehessen. Ez azonban hazugság, egyértelműen kiderült a kérelemből is.

Egyébként hétfőn az Országgyűlés úgy döntött, felmenti Demeter Mártát a honvédelmi és rendészeti bizottságban betöltött tagsága alól.