Börtönben marad a magyar kriminalisztika egyik legbrutálisabb sorozatgyilkosa

Dúsgazdagon szabadulhat jövőre a délvidéki halálosztó, Magda Marinko
Ügyvédje szerint Marinko olyan személyekkel tartja a kapcsolatot, akik kint is segítenék őt.
Vágólapra másolva!
Magda Marinkot korábban többek között előre kitervelten, nyereségvágyból, több emberen, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés miatt ítélték életfogytiglani börtönre. Akkor azzal a kikötéssel, hogy legkorábban 25 év után szabadulhat. Itt persze a feltételes módon van a hangsúly, vagyis csak akkor hagyhatta volna a bíróságot, ha úgy ítélik meg, hogyha szabadul, nem követel újabb bűncselekményeket. Ezt azonban a szakemberek másként látták. 
Vágólapra másolva!

A bíróság a feltételes szabadságra bocsátásnál figyelembe vette a börtön véleményét, és meghallgatta a Magda Marinko tervét azzal kapcsolatban, hogy hogyan fog élni, ha kiszabadul.

Magda Marinko Forrás: tenyek.hu

Ezután döntöttek úgy, hogy nem szabadulhat. Mindezt azzal indokolták, hogy

a férfi által elkövetett gyilkosságok nagyon súlyosak voltak, és azóta sem tanúsított megbánást.

A feltételes szabadságra bocsátás lehetőségét 2021-ben újra megvizsgálják.

A bíróság végzésével szemben Magda Marinko védője fellebbezett, így a végzés nem jogerős.

A Legfelsőbb Bíróság Magda Marinkót

egy orosházi asszony meggyilkolásáért, valamint egy Kecskeméten elkövetett hármasgyilkosságért ítélte el. A hidegvérrel, embertelenül és nagy szervezettséggel végrehajtott bűncselekmények félelmet keltettek az országban.

A szerb férfit a szegedi Z. Nagy család meggyilkolásával is megvádolták, de ebben a Fővárosi Bíróság, majd a másodfokon eljáró Legfelsőbb Bíróság nem találta bizonyíthatónak a bűnösségét.

Szerbiában a bíróság a férfit távollétében - a Vajdaságban elkövetett bűncselekmények miatt halálra ítélte, melyet a halálbüntetés eltörlése után 40 év börtönre változtattak, ennek letöltését magyarországi szabadulását követően kezdheti meg.