A kormány zéró toleranciát hirdetett az antiszemitizmussal szemben

pesti zsidók, pesti zsidóság, budapest, holocaust-emlékmű, emlékmű, duna-part, cipők a duna-parton, holocaust
Vágólapra másolva!
Minél szélesebb körben meg akarja ismertetni a zsidóság hagyományait a kormány a magyar emberekkel, mivel meggyőződésük szerint ezzel elejét lehet venni az antiszemitizmusnak. A Nemzetközi Holokauszt Megemlékezési Szövetség keretében kidolgozott antiszemitizmus-definícióról szóló kormányhatározat a Magyar Közlöny hétfői számában jelent meg.
Vágólapra másolva!

A kormányhatározatban rögzítik, a kormány kiemelt feladatának tekinti, hogy minél szélesebb körben megismertesse a zsidóság történelmét és hagyományait,

A kormány emlékeztet továbbá arra, hogy „zsidó polgártársaink méltóságának és biztonságának védelme érdekében

politikájában zéró toleranciát hirdetett az antiszemita jelenségekkel és megnyilvánulásokkal szemben”.

A kormány egyetért azzal és támogatja, hogy az állami és nem állami oktatási intézményekben az antiszemitizmussal kapcsolatos történelmi tényeket és jelenségeket objektív megvilágításban, a legszélesebb körben ismertessék, ezzel is erősítve az antiszemitizmus elleni küzdelmet. A kormány egyetért azzal is, hogy a Nemzetközi Holokauszt Megemlékezési Szövetség keretében kidolgozott antiszemitizmus-definíció megfelelően irányadó az antiszemitizmus elleni küzdelemben – tették hozzá.

A Cipők a Duna-parton budapesti holokauszt-emlékmű Forrás: Wikipedia

Mindezek nyomán – többek között – az emberi erőforrások miniszterének meg kell vizsgálnia „a Nemzetközi Holokauszt Megemlékezési Szövetség keretében kidolgozott antiszemitizmus-definíciónak

a kerettantervek kiadásának és jóváhagyásának rendjéről szóló Emmi-rendeletbe,

illetve a tanári felkészítés közös követelményeiről és az egyes tanárszakok képzési és kimeneti követelményeiről szóló Emmi-rendeletbe való beillesztésének lehetőségét”, és erről jelentést kell terjesztenie a kormány elé.

A kormányhatározat egyebek mellett azt is rögzíti, hogy a legfőbb ügyésznek és az Országos Bírósági Hivatal elnökének meg kell vizsgálnia a Nemzetközi Holokauszt Megemlékezési Szövetség keretében kidolgozott antiszemitizmus-definíció beillesztésének lehetőségét a bírák és ügyészek képzésébe.