Novák Katalin bocsánatkérésre szólította fel a gyalázkodó svéd minisztert

Novák Katalin
Vágólapra másolva!
Annika Strandhäll svéd szociális miniszter ugyanis azt találta mondani az Orbán Viktor évértékelőjén bejelentett családvédelmi akciótervről, hogy azok szerinte a '30-as évek Németországát idézik. 
Vágólapra másolva!

A skandináv politikus Twitteren többek között arról írt, hogy véleménye szerint riasztó, ami Magyarországon történik, ezzel együtt bírálta a kormány családpolitikáját és a miniszterelnök által bejelentett intézkedéseket. Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter erre reagálva kijelentette: a svéd kormány nem hajlandó tudomásul venni, hogy mi a családokra költjük a pénzt, nem a migránsokra. A külügybe pedig bekérették a svéd nagykövetet.

Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára ezen felül a Magyar Hírlapban megjelentetett levélben válaszolt az eltévedt svéd miniszternek.
Az államtitkár, mint mondta, megdöbbent a tárcavezető kommentárján, határozottan visszautasítja a vádaskodást.

– világított rá.

Novák Katalin azzal is szembesítette Annika Strandhällt, hogy tisztában van a két ország közötti ideológiai különbségekkel, többek között azzal, hogy országaink más válaszokat adnak az Európát érintő demográfiai válságra. Ugyanakkor vele ellentétben, „mi tiszteletben tartjuk a svéd kormány azon döntését, mely szerint Önök a bevándorlók integrálását és a családegyesítéshez való jogukat tekintik legfőbb prioritásnak, illetve, hogy Önök migrációval válaszolnak a demográfiai kihívásokra”.

Az államtitkár azt is elmondta, hogy „követjük az országában zajló folyamatokat, és még ha nem is értünk egyet az Önök megközelítésével, tiszteletben tartjuk a svéd állampolgárok jogát arra, hogy demokratikusan megválasszák politikai vezetőiket, és tiszteletben tartjuk a kormány szabadságát is arra vonatkozóan, hogy demokratikusan hozzon meg az ország belügyeire vonatkozó döntéseket”.

Magyarországon mi úgy gondoljuk, hogy az erős családok adhatják a közösségünk alapját. Családbarát kormányzást folytatunk, és demokratikus választásokon háromszor egymás után kaptunk kétharmados parlamenti többséget

– folytatta Novák Katalin.

Majd emlékeztette a minisztert, hogy a magyar emberek sokszor kifejezték az akaratukat, és felhatalmazták a jelenlegi magyar kormányt arra, hogy megállítsa az illegális bevándorlást a határainknál, ne engedjen a tömeges gazdasági bevándorlásnak, helyette inkább segítse a magyar nőket és férfiakat abban, hogy annyi gyermeket vállalhassanak, amennyit szeretnének, és akkor, amikor szeretnék.

Novák Katalin még arra a nem elhanyagolható tényre is felhívta a baloldali tárcavezető figyelmét, hogy

miközben másokat náciz le jogtalanul, a saját pártjának hazai szövetségese, az MSZP az antiszemita és rasszista botrányokban fuldokló szélsőjobboldali párttal, a Jobbikkal szövetkezik.

Az államtitkár ezek után bocsánatkérésére szólította fel Annika Strandhäll svéd szociális minisztert.