Závecz: Erősödött a Fidesz, gyengült a Jobbik és a Momentum

Vágólapra másolva!
A kormánypártok erősödését hozta február eleje, míg a Jobbik jelentősen veszített a támogatottságából - derült ki a Závecz Research legfrissebb felméréséből.
Vágólapra másolva!

A biztos pártválasztók körében a Fidesz 49 százalékot ér el - derült ki az ZRI Závecz Research február elején készített kutatásából. A kormánypártok a múlt hónaphoz képest egy százalékpontot erősödtek. Ebben az aktív szavazói körben a Jobbiknak 14 százalékos a tábora, az MSZP 12 százalékot ér el. A Jobbik januárhoz képest három százalékpontot vesztett.

Forrás: ZRI Závecz

Az elkötelezett pártválasztók 9 százaléka voksolna a DK-ra. A biztos szavazók 4-4 százaléka támogatja a Momentumot és az LMP-t, 2-2 százaléka a Párbeszédet, a Kétfarkú Kutyapártot és a Mi Hazánk Mozgalmat.

Forrás: Závecz Research

Egy mostani választáson való részvételt 49 százalék ígér, s akik ezen szándékuk mellett pártot is preferálnak, a szavazókorú népességen belül 40 százalékot tesznek ki. Ez a csoport sokkal kisebb, mint a legutóbbi parlamenti választáson voksolóké (70 százalék), de nagyobb, mint a 2014-es EP-választáson szavazóké (29 százalék).