Legalább hétszer vágta fejbe baltával a nagyanyját a gyilkos unoka

Emberölés Sarkadkeresztúron
a tetthelyen elfogták a gyilkos unokát
Vágólapra másolva!
A Békés Megyei Főügyészség előre kitervelten, különös kegyetlenséggel elkövetett gyilkosság és kifosztás miatt emelt vádat egy 36 éves cserszegtomaji nő ellen, aki 2017 novemberében Sarkadkeresztúron egy baltával megölte a saját nagymamáját, egy 81 éves idős nőt. Eddig úgy tudtuk, hogy háromszor sújtott le a gyilkos unoka, az orvosszakértői véleményből viszont kiderült, hogy sokkal kegyetlenebb volt, mint gondoltuk.  
Vágólapra másolva!

A cserszegtomaji nő 2017. november 9-én este azért kereste fel a 81 éves nagymamáját Sarkadkeresztúron, hogy pénzt kérjen tőle. Nem volt közük túl jó a viszony. Mivel az idős asszony nem volt hajlandó segíteni az unokáján, ezen a napon is összevesztek. Egészen hajnalig üvöltöztek egymással. Sőt, a veszekedés még másnap reggel is folytatódott. A fiatal nő gondolt egyet, és kiment az udvaron lévő szerszámosba, ahol felkapta azt a 12 cm élhosszúságú favágó baltát, amit korábban már kinézett a gyilkossághoz. Visszatért a házba.

A nagymamája a konyhában állt, az ajtónak háttal.

Egyetlen szó nélkül fejen vágta a baltával az idős asszonyt, de nem egyszer, kétszer is lesújtott.

A nyugdíjas

- olvasható az Ügyészség.hu oldalon.

A gyilkos unoka Forrás: police.hu

Eközben az unokája rágyújtott egy cigire és leült a szomszéd szobába. Negyedóráig hallgatta a hörgést,

aztán visszatért a konyhába, és még legalább ötször a nagymamájába vágta a baltát.

Azt, hogy hányszor sújthatott le a gyilkos, az igazságügyi orvosszakértő állapította meg.

Miután az asszony meghalt, unokája levette a nyakáról az arany nyakláncát, füléből az arany fülbevalóit, és magához vett három másik arany fülbevalót, aztán nagymamája holttestét egy irhakabáttal együtt az udvari kukába tette. Aztán kitakarított a házban.

- olvasható a közleményben.

A fiatal nő most már elvehette, amit akart.

A táskájába tette nagyanyja laptopját, egy üveg lekvárt, és az összes arany ékszert, amit még megtalált.

El akart indulni, de éppen megérkezett a szomszéd a rokonaival együtt. Ők hívták a rendőröket, akik a tetthelyen elfogták az asszonyt.

A Békés Megyei Főügyészség a letartóztatott nő ellen

előre kitervelten, különös kegyetlenséggel elkövetett gyilkosság és kifosztás miatt vádat emelt.

A főügyészség vádiratában a vádlottal szemben életfogytig tartó fegyházbüntetés kiszabását indítványozta azzal, hogy a bíróság állapítsa meg, legkorábban 30 év múlva bocsátható feltételes szabadságra, illetőleg tiltsa el a közügyek gyakorlásától is. Az eljárás a Gyulai Törvényszék előtt folytatódik.