Óvodai dolgozó lett Bundi, a pécsi havanese

Pécs, kutya, óvoda, Bundi, terápiás kutya
Vágólapra másolva!
Együtt csúszdázik, hintázik, tornázik és alszik a gyerekekkel Bundi, és segít az öltözésben is, de a  hároméves pécsi ovikutya a legkisebbek beilleszkedési gondjait is megoldja - írja a Borsonline.
Vágólapra másolva!

Az ötlet egy dajkaként dolgozó pécsi nőtől származik, aki egy évvel ezelőtt „terápiás" céllal bevitte munkahelyére házi kedvencét - írja a Borsonline. Kontrecz Brigitta kutyája mára a magánóvoda teljes értékű stábtagjává avanzsált.

"Felismeri a tárgyakat, már a színeket is tanulja. Ha öltözésnél megkérem, hogy hozza ide az egyik gyerek cipőjét, akkor a neveket a szagokhoz társítva azonnal megteszi.

Ha az udvaron tornázunk, ő is beáll a gyerekekhez, és csúszdázni is szokott velük

- mondta a kutya gazdája.

A „zene" parancsszóra beül a zongora elé, és játszani kezd. A gyerekek pedig csillogó szemekkel tapsolnak neki, és ez Bundit jó érzéssel tölti el – mesélte a Borsnak Brigitta, akinek a kisfia is ebbe az oviba jár.

A fajtiszta havanese kutyák jellemzően nagyon értelmesek, ez Bundi esetében magas fokú empátiával is párosul. Az óvodában debütálást iszonyúan kemény, kétéves felkészülés előzte meg: három engedelmességi és számos ügyességi vizsgája is van a négylábúnak.