Nem fogja elhinni, mit csinálnak Marian Cozma gyilkosai a börtönben

Marian Cozma édesapja szerint súlyosabb büntetést érdemeltek volna az elkövetők
A photograph of Romanian handball player Marian Cozma is seen at the 'Veszprem Arena' sports hall in Veszprem on February 8, 2009. The Romanian player was stabbed to death and two teammates seriously injured in an attack on February 7, at a Hungarian nightclub. According to local sources, the attack occurred when a group of around 30 hooligans accosted the players at the entrance to the night club and attacked Cozma, Croatian Ivan Pesic and Serbian player Zarko Sesum. AFP PHOTO / ATTILA KISBENEDEK / AFP PHOTO / ATTILA KISBENEDEK
Vágólapra másolva!
Tíz éve szúrták szíven a román Marian Cozmát egy veszprémi szórakozóhely előtt. A gyilkosok jelenleg is börtönben vannak, ahol kellemes munkakörben dolgoznak – írja a Bors.
Vágólapra másolva!

A kézilabdázót meggyilkoló Raffael Sándor és Németh Győző a Sopronkőhidai Fegyházban raboskodik. A Bors információi szerint

ételosztóként dolgoznak, ami elég népszerű munkakör a börtönben.

Egy kocsin tolják az ételtartályt, és csajkákba mérik az adagot. Munkájukat fegyőrök ellenőrzik, ezért nem tudnak trükközni vele. Sztojka Iván már kiszabadult.

Forrás: AFP/Attila Kisbenedek

A lap információi szerint Raffael Sándort látogatják a családtagjai, és egyik férfi magaviseletével sincs gond.

Marian Cozma szülei viszont lelkileg összeroppantak fiúk halála után, azóta az egészségük is megromlott.

A bíróság több mint 200 milliós kártérítést ítélt nekik, de ebből még semmit nem kaptak meg.

Ahogy azt korábban megírtuk, 2009. február 8-án Raffael Sándor és ismerősei a veszprémi Patrióta lokálban kötöttek bele Marian Cozmába és a barátnőjébe. Először a bűnbanda egyik vezetője, Németh Győző esett neki a sportolónak, majd Raffael Sándor, Sztojka Iván és két társuk ököllel verte meg a kézilabdázót. Cozma segítségére sietett két csapattársa. A verekedés közben Raffael vesén szúrta Marian Cozmát.

A kézilabdázó még ki tudott menekülni az utcára, ahol Raffael Sándor végzett vele, egyetlen erős döféssel, amely a szívén találta el.

A támadásban több sportoló is megsérült.