Bottal verte szét egy mozgássérült ember arcát Sneider Tamás

Sneider
Vágólapra másolva!
Botokkal és kábeldarabokkal felszerelkezve verte szét egy mozgássérült férfi arcát Sneider Tamás, azaz Roy, az egri szkinhedvezér, aki jelenleg a Jobbik elnöke. A Ripost oknyomozó cikkében lerántotta a leplet az eddig nagy gonddal titkolni próbált bűncselekményről. A bíróság jogerősen börtönbüntetésre ítélte Sneidert a brutális erőszak-bűncselekmény miatt.
Vágólapra másolva!

A Jobbik elnökének, Sneider Tamásnak a bűnözői múltját egy, a Bőrfejűek címet viselő, kizárólag róla szóló kriminológiai tanulmány is feldolgozta, amiből hitelt érdemlő bizonyítékokkal alátámasztva kiderült, hogy

Sneider Tamás már nagyon fiatalon rajongott a nácikért.

Forrás: Ripost

Ahogy az Origo is beszámolt róla, a Jobbik elnöke kitartott szélsőséges nézetei mellett, újdonsült felesége még 2 évvel ezelőtt is náci karlendítéssel köszöntötte a násznépet.

Sneider nevéből kiindulva SS-nek nevezték el magukat

A Sneider Tamás irányítása alatt működő szkinhedbanda tagjai

a nácik iránti tiszteletből választottak maguknak olyan beceneveket, mint: Mengele, kis Hitler, Fritz, Führer.

Őt magát egyszerűen csak Roynak, azaz Királynak kellett szólítani.

A korabeli rendőrségi jegyzőkönyvek rögzítik, hogy 1990. szeptember 14-én az egri Dobó téren, a szüreti mulatság forgatagában gyülekezett a banda, amely Sneider-rohamosztagnak (Sneider-Schutzstaffel, ez volt a csatakiáltásuk) hívta magát. Vagyis Sneider nevéből kiindulva SS-nek.

Noha a rendőrök előzetesen megpróbálták elvenni tőlük az ütő- és szúróeszközöket, mégis

felfegyverkezve indult el a mostani Jobbik-elnök vezetésével egy kétszáz fős banda,

katonai alakzatban a Csebokszári lakótelep felé.

A náci jelszavakat skandáló kórust maga „Roy” vezényelte.

Fényképek és videófelvételek sora készült arról, amint felfegyverkezve randalíroztak a Csebokszári lakótelepen.

A következő év tavaszán

Sneider egyik alvezére, Cs. Péter egy majálison úgy fejbe rúgott egy pecsenyesütőt,

hogy az maradandó károsodást szenvedett, és később agydaganatot diagnosztizáltak nála.

Botokkal és kábeldarabokkal verték szét az áldozat arcát

Ugyancsak Sneider Tamás vezetésével alakult meg 1991 szeptemberében a szintén náci eszméket hirdető September Skins nevű szervezet.

25-30 fős csoportokban, botokkal, kábeldarabokkal és baseballütővel indultak esténként portyázni. A jegyzőkönyvek alapján

11 erőszakos bűncselekményt követtek el.

Ehhez az időszakhoz kötődik Sneider rendkívül súlyos büntetőügye is.

Forrás: Origo

1991. október 14-én a mozgássérült F. Béla a moziból kifelé jövet akadt össze a „Roy” által vezetett, nagyjából 20 fős újnáci rohamosztaggal.

Sneiderék roma származása miatt belekötöttek, a mozgássérült férfi próbált elmenekülni, de sérült lába miatt erre képtelen volt.

Sneider és nyolc társa náci jelszavakat üvöltözve a földre teperte őt, majd botokkal és kábeldarabokkal hosszú időn át ütötték és rugdosták.

A vádirat alapján: „Az üldözés során F. Bélát a Sneider Tamás (I. rendű vádlott) vezette csoport utolérte, majd F. Bélát Sneider Tamás leütötte. Amikor a sértett földre került, az I. rendű vádlott és a társaságában levő személyek F. Bélát kézzel, botokkal és kábeldarabokkal ütlegelni kezdték, majd a földön fekvő sértettet összerugdosták.”

Közben Sneider és társai ezt kiabálták: „büdös cigányok, rohadjatok a kurva anyátokba, büdös tőletek a levegő, mocskos cigányok, dögszagúak vagytok”. A mozgássérült férfi súlyos sérüléseket szenvedett, arcát szétverték, az orrcsontját is eltörték.

A vádiratban és az ítéletben az áll, hogy Sneider Tamás és társai sorozatosan olyan köznyugalmat megzavaró bűncselekményeket követtek el, amelyek országos közfelháborodást váltottak ki.

Sneider végül minimális büntetéssel megúszta,

mindössze 8 hónap börtönt kapott 3 évre felfüggesztve.

Ennek oka az volt, hogy beismerő vallomást tett. A túlságosan enyhének tartott ítélet nagy felháborodást keltett a kilencvenes évek elején. A baloldali sajtóban is felháborodott cikkek születtek, és háborogtak azok a rövid emlékezetű balliberális körök is, amelyek most minden további nélkül a rasszista bűncselekményt elkövető Sneiderrel és az általa vezetett

antiszemita Jobbikkal akarnak tető alá hozni egy közös bevándorláspárti listát az európai parlamenti választásokra.