Nyomoz az ügyészség az ellenzéki képviselők MTVA-s randalírozása miatt

TÓTH Bertalan
Budapest, 2018. december 17. Tóth Bertalan, az MSZP elnöke, frakcióvezetője átmászik a kerítésen az MTVA Kunigunda utcai székházának területére 2018. december 17-én. Ellenzéki képviselők az önkéntes túlmunka idő bővítéséről szóló törvény ellen demonstrálnak az MTVA székháza előtt és élő adásban szeretnék elmondani nyilatkozatukat. MTI/Szigetváry Zsolt
Vágólapra másolva!
A Központi Nyomozó Főügyészség elbírálta az MTVA székháznál történt események miatt tett feljelentéseket és megállapította, hogy az országgyűlési képviselők sérelmére hivatalos személy elleni erőszak bűncselekménye és más bűncselekmény sem valósult meg, ezért e körben a feljelentést elutasítják. Hiába volt az ellenzéki hiszti, randalírozás és hazudozás, az ügyészség a saját szemének hitt és nem az anarchistáknak. 
Vágólapra másolva!

A magyarországi ellenzéki politikusok terve nem sikerült, vagyis hogy nyomást gyakoroljanak a vezetőkre és dolgozókra az MTVA székházban, hogy az általuk kreált ötpontos javaslatot beolvassák. Ellenben már hivatalos papírjuk is van arról, hogy a biztonsági őrök nagyon is jogszerűen tették, hogy kitessékelték őket az épületből a lehetőségekhez képest határozott módon, mellyel kapcsolatban maguk a rendbontók tettek feljelentést.

A sajtóközlemény szerint az ügyészség az MTVA székháznál 2018. december 16-án és 17-én történt események miatt országgyűlési képviselők és más személyek által tett feljelentéseket az azokról készült – 2500 GB terjedelmű, mintegy 1000 óra tartalmú – felvételek alapján elbírálta. A határozat lényege szerint

az országgyűlési képviselők az MTVA székházában nem hivatalos személyként jártak el, ugyanis hivatalos eljárást nem folytattak,

hanem megjelenésükkel, mozgásukkal kezdetektől fogva az volt a céljuk, hogy a tüntetéshez kapcsolódva, politikai követelések beolvasásával a műsorrendet megzavarva az élő műsorokat megszakítsák.

Jogszerű volt, hogy eltávolították a rendbontókat az épületből

A rendbontó magatartásuk miatt velük szemben jogszerűen fellépő MTVA Fegyveres Biztonsági Őrség tagjainak eljárását akadályozták, azzal szemben tettlegesen ellenálltak.

A felvételek azt igazolják, hogy a képviselők épületből történő eltávolítása jogszerűen történt.

Nem volt tehát alap arra, hogy a helyszínen tartózkodó rendőrök az ingatlanba bemenjenek és intézkedést kezdeményezzenek.

Mindezek alapján az országgyűlési képviselők sérelmére hivatalos személy elleni erőszak bűncselekménye és más bűncselekmény sem valósult meg, ezért e körben a feljelentést elutasították.

Tóth Bertalan, az MSZP elnöke, frakcióvezetője átmászik a kerítésen az MTVA Kunigunda utcai székházának területére 2018. december 17-én. Ellenzéki képviselők a képviselői igazolványukra hivatkozva lepték el az MTVA épületét. Forrás: MTI/Szigetváry Zsolt

Az MTVA és dolgozói sérelmére elkövetett cselekmények miatt viszont nyomozást rendeltek el

Ezzel szemben az MTVA és dolgozói sérelmére elkövetett cselekmények miatt tett feljelentések tárgyában a közérdekű üzem működése megzavarása bűntettének kísérlete és más bűncselekmények gyanúja állapítható meg, ezért a mai napon ismeretlen tettes ellen nyomozást rendeltek el.