Sok helyen egész nap eshet a hó, de holnapra jórészt elolvad

Havazás Salgótarján
Salgótarján, 2019. január 5. Hókotró a hóesésben Salgótarjánban 2019. január 5-én. MTI/Komka Peter
Vágólapra másolva!
A Dunántúlon a déli órákban, másutt délutántól, illetve az ország nagy részén legkésőbb estétől fokozatosan megszűnik a havazás - írja legfrissebb előrejelzésében az Országos Meteorológiai Szolgálat.
Vágólapra másolva!

Vasárnap napközben további 5-6 centi friss hó várható, a legtöbb az Alföld középső és északi felén. A Dunántúl nyugati és északnyugati részén számottevő hótakaró kialakulása már nem valószínű. Tapadó hóra leginkább az Alföld déli és keleti tájain lehet számítani, emellett

vasárnap késő délután elsősorban a déli, délkeleti megyékben havas eső, eső felválthatja a havazást.

A havazást vasárnap estére havas eső, eső váltja fel. Az utak latyakosak lesznek (illusztráció). Forrás: Csudai Sándor - Origo

A lehullott hó napközben síkvidéken többfelé olvadni fog, főként az ország délnyugati felén több helyen elolvadhat. Ma napközben többnyire mérsékelt marad a légmozgás.

A legmagasabb nappali hőmérséklet -2 és +2 fok között várható. Késő estére -4, +1 fokra hűl le a levegő.

A gyorsforgalmi, a fő- és mellékutak burkolata többnyire nedves, vizes

– olvasható az Útinform legfrissebb jelentésében. Az összeállítás szerint a gyorsforgalmi, a fő- és mellékutak burkolata többnyire a sózástól már nedves, vizes, de a keleti országrészben, a Dunántúl középső részén, illetve a főváros térségében, leginkább az alsóbbrendű utakon átmenetileg még télies útviszonyokra, hókásás, latyakos burkolatra kell számítani.

Az időjárás vagy az utak állapota miatt nincsenek érvényben korlátozások, és elzárt település sincs az országban.