Mocsárba dobták az ellopott széfet, és hamu alá rejtették a milliókat

Vágólapra másolva!
Január 22-én előkészítő ülést tart a Debreceni Járásbíróság annak a négy férfinak az ügyében, akikkel szemben bűnszövetségben, üzletszerűen elkövetett, dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás és más bűncselekmények miatt emelt vádat az ügyészség.
Vágólapra másolva!

2017. második felében G. László és társa, J. Bence megállapodott arról, hogy pénzt, ékszereket és könnyen mozdítható értékeket lopnak el különböző emberektől. Mivel kettejük közül egyiküknek sem volt jogosítványa, a lopásba beszerveztek két másik férfit is sofőrnek – írja a Debreceni Törvényszék.

G. László és J. Bence 2018. január 27-én kora reggel kifigyelték, hogy a kiszemelt ház éppen üresen áll, elmentek, majd harmadik társukkal, S. Sándorral tértek vissza. Egyikük a kocsinál várakozott, és figyelte, hogy nem jön-e senki haza, addig a másik két férfi ellopott a házból egy páncélszekrényt.

A széfet felfeszítették: 34 millió forintot, 500 ezer forint értékű valutát és aranyékszereket találtak benne.

Ezeket elosztották egymás között, a széfet pedig egy Nyíradony- Aradványpuszta melletti mocsárba dobták. A ruhákat, amelyek a betörés idején rajtuk voltak, egy autó törzskönyvét és egy pendrive-ot pedig elégettek.

A rendőrök rövid időn belül a betörök nyomára bukkantak. Az egyikük, G. László akkor még szökésben volt. Hajdúsámsoni otthonában több százezer forintot találtak az ellopott pénzből, akárcsak egy abból vett mobiltelefont is.

S. Sándor a garázsa előtt ásott egy gödröt, abban rejtette el az ő részét a zsákmányból, 12 millió forintot.

Míg a nyíradonyi betörő otthonában egy hamukupac alól került elő a pénz. Alig egy hónap múlva G. Lászlót is elfogták – egy debreceni lakásban bujkált.

Ezen a betörésen kívül még másik három debreceni lopás miatt is felelniük kell.