Orbán Viktor: A cél, hogy az európai intézményekben a bevándorlásellenesek kerüljenek többségbe

2019 első Kormányinfó, Orbán Viktor
Vágólapra másolva!
A bruttó hazai termék (GDP) tavalyi növekedése 4,6 százalék lehet, az államadósság a GDP 71 százalékára csökkent 2018 végére, a tavalyi hiány pedig 2 százalékon megállt – mondta Orbán Viktor miniszterelnök csütörtökön Budapesten, a Kormányinfón. A kormányfő továbbá kijelentette, hogy a liberális demokraták mind bevándorláspártiak.
Vágólapra másolva!

A kormányfő elmondta: a szerdai kormányülésen meghallgatták Varga Mihály pénzügyminiszter beszámolóját. E szerint tavaly a háztartások fogyasztása 6 százalékkal nőtt, a bruttó bérek pedig átlagosan 11 százalékkal.

Orbán Viktor az adatokat úgy kommentálta, hogy

a gazdaság stabil, és ez várható idén is. Magyarország jobban teljesít.

2019 első Kormányinfó, Orbán Viktor Fotó: Csudai Sándor - Origo

A bevándorlásellenesek kerüljenek többségbe

A miniszterelnök szerint sorsdöntő lehet a májusi európai parlamenti (EP-) választás. Orbán Viktor csütörtöki sajtótájékoztatóján hangsúlyozta: eddig csak Magyarországon mondhatták el az emberek a véleményüket a bevándorlásról, a többi európai országban erre nem volt mód. Ezért a májusi voksolás nagy lehetőség az európaiaknak, hogy elmondják véleményüket – mondta. Megjegyezte:

Magyarország célja, hogy az EU minden intézményrendszerén belül, minden intézményben kerüljenek többségbe a bevándorlásellenes erők, az EP-ben, utána az Európai Bizottságban, majd a nemzeti parlamenti választások eredményeként az Európai Tanácsban.

Az is cél, hogy az EP-választás eredményeként mi legyünk a legsikeresebb párt Európában és az Európai Néppártban – magyarázta a kormányfő. Ezzel a tömbbel szemben állnak a liberális demokraták, akik mind bevándorláspártiak.

A migráció mélységében alakítja át a teljes európai politikát

A migráció nem egyszerűen az európai parlamenti választás fő kérdése lesz, egy olyan témáról van szó ugyanis, amely mélységében alakítja át a teljes európai politikát – mondta Orbán Viktor.

– tette hozzá a kormányfő.

Szerinte a bevándorlásról szóló vita újraértelmezi a szuverenitásvitát is, a bevándorláspártiak ugyanis nem tartják tiszteletben azoknak a döntését, akik nem akarnak migránsokat befogadni. Orbán Viktor arról is beszélt, hogy az eddigi egységes európai civilizáció helyett két külön civilizáció lesz: egy vegyes, amely az iszlám és a kereszténység együttélésére építi a jövőjét, és a közép-európaiak, akik továbbra is keresztény civilizációként képzelik el Európát.

1 millió 382 ezer kérdőívet küldtek vissza a családvédelmi konzultációban

A családok védelméről szóló nemzeti konzultációban 1 millió 382 ezer kérdőívet küldtek vissza – mondta Orbán Viktor miniszterelnök csütörtökön Budapesten, az év első kormányinfóján.

2019 első Kormányinfó Fotó: Csudai Sándor - Origo

Kiemelte,

ez volt a harmadik legnagyobb részvételű nemzeti konzultáció, ami azt mutatja, hogy nemcsak a kormánynak, hanem az egész országnak fontos a családok helyzete, a gyermekvállalás és a demográfia kérdése.

Orbán Viktor azt mondta, reméli, hogy a február 10. körül esedékes évértékelő beszédében ismertetni tudja majd a konzultáció alapján hozott kormányzati intézkedéseket. Az ország jövője a családokban van – tette hozzá.

A kormány mindent megtesz a 4 százalékos növekedésért

A kormány mindent megtesz azért, hogy meglegyen a 4 százalékos növekedés az idén – jelentette ki a magyar miniszterelnök.

Orbán Viktor tudatta:

2010-ben Magyarországon 3,7 millióan dolgoztak, ma 4,5 millióan,

és ha minden jól megy, azzal kell számolni, hogy

Úgy vélte, ezért nem érdemes olyan gazdaságpolitikát csinálni, amely több ember munkáját igényelné, olyan növekedés kell, amely ennyi emberrel működtethető gazdaságból fakad.

Orbán szerint a munkavállalók szempontjából inkább jó a kialakult helyzet, mert ha ma valaki dolgozót akar, „lasszóval kell fogni”, és „az alku urai a dolgozók”, ami

kikényszeríti a magasabb fizetést, a jobb képzést.

Egy, az MNB elnökének lejáró mandátumára vonatkozó kérdésre a miniszterelnök közölte: az ügyben semmilyen meglepetés nem várható.

A migráció lesz a következő 15-20 év legnagyobb sorskérdése Európában

Orbán Viktor közölte, hogy a migráció lesz a következő 15-20 év legnagyobb sorskérdése Európában, ugyanis Afrika és Ázsia népességmegtartó ereje nem nő olyan gyorsan, mint a népessége.

A kormányfő tudatta:

Matteo Salvini olasz belügyminiszter mondta először, hogy ez lehetséges, ez tette hőssé az ő szemében – mutatott rá a miniszterelnök, sok sikert kívánva az olasz tárcavezetőnek.

Orbán hangsúlyozta:

a migráció már most is mély változásokat hozott Európa jövője tekintetében. Van, ahol már eldőlt, hogy kevert civilizáció lesz, és csak az együttélés kérdéséről tudnak már beszélni.

A migráció Nyugat-Európában együttélési kérdés, Közép-Európában azonban még nem, itt a vita arról szól, hogyan akadályozzuk meg annak a helyzetnek a kialakítását, amely Nyugat-Európában már látható – magyarázta nézőpontját.

Orbán Viktor hangsúlyozta: „egészen más kérdéseik vannak nekik és nekünk”,

a migráció messzire vitte egymástól Európa két részét,

és az a kérdés, hogy tudnak egységesek maradni, ha ennyire különböző jövőt választottak maguknak.

Kampány van, ezért vannak tüntetések

Európai parlamenti választási kampány van - reagált Orbán a legutóbbi brüsszeli ellenzéki - Judith Sargentini, a szélsőbaloldali Zöldek EP-képviselőjének részvételével rendezett - tüntetést firtató kérdésre.

Megkezdődött a kampány, tüntetések vannak, pontokat fogalmaznak meg (...), kampányszakaszban vagyunk, és ez egészen májusig biztosan így lesz - mondta a kormányfő.

A kampányban az az újszerű - folytatta -, hogy nemzetközi, van egy kiemelkedő téma, a bevándorlás, amely maga köré rendezi az egész európai politikai arénát, erről fognak dönteni az európai választók.

A baloldal és a Jobbik összefogását taglaló felvetésre azt a kérdést tette fel a baloldalnak a kormányfő, hogy

szabad-e rövid távú pártpolitikai érdekből antiszemitizmust képviselőket legitimálni.

Orbán Viktor válaszolt az Origo két kérdésére is.

Lapunk munkatársa azt kérdezte a miniszterelnökről: mit gondol arról, hogy úgy néz ki, egységes ellenzéki lista lesz az EP-választáson?

– közölte álláspontját Orbán.

Azzal kapcsolatosan, hogy az ellenzéki pártok a hazánkat elítélő, válogatott hazugságoktól hemzsegő Soros-Sargentini jelentést összeállító, Judith Sargentini szélsőbaloldali EP-képviselővel együtt tüntettek Brüsszelben, azt felelte a miniszterelnök:

ez a világos bizonyítéka annak, hogy az ellenzék a bevándorláspárti erők oldalán áll.