Újabb lelepleződés: teljes erővel borul össze az MSZP és a Jobbik

Varga László Jakab Péter
Vágólapra másolva!
Jakab Péter, a Jobbik parlamenti képviselője osztott meg közösségi oldalán egy képet, amelyen a szocialista Varga Lászlóval beszélik meg a stratégiát egy kávé mellett. „Nekünk, borsodi ellenzéki képviselőknek kötelességünk fellépni megyénk védelmében” - írja a jobbikos politikus, egyértelművé téve, mi az új irány. Az ellenzéki pártok már nem is titkolják: a totális egyesítés a cél. Ahogy hallottuk tőlük: akár Gyurcsánnyal is. 
Vágólapra másolva!

Szombat óta mindenki számára nyilvánvalóvá vált, ami eddig is sejthető volt: komoly erők dolgoznak azon, hogy - az ideológiai palettán, legalábbis állításuk szerint meglehetősen távol lévő - ellenzéki pártokat egy zászló alá tereljék be a májusi EP-választás előtt. A hétvégi ellenzéki tüntetésen Tóth Bertalan, MSZP-elnök arról beszélt, hogy meg kell teremteniük az egységet az európai parlamenti és az önkormányzati választásokra. "Egy az egy ellen!" - adta ki az ukázt a szocialista párt elnöke, amire úgy ugrottak ellenzéki kollégái, mint macska a tejre, több vezető politikus nyíltan kiállt az összefogás mellett. Hétvégén az is leleplező volt, hogy Tapolcán közösen tüntetett a szocialista Mesterházy Attila, és a jobbikos Rig Lajos (igaz, több volt az ellentüntető, így lehet, hogy legközelebb meggondolják, hova mennek). Ma kiderült, nem ez volt az utolsó összeborulása az egykori radikális pártnak és a szocialistáknak.

Borsodban is Jobbik-MSZP együttműködés

Decemberben már egy színpadon tüntettek Miskolcon, most Jakab Péter, az új-Jobbik emblematikus politikusa osztotta meg a képet, amelyen az látható, ahogy Varga Lászlóval, a térség szocialista országgyűlési képviselőjével beszéli meg a közös stratégiát egy kávé mellett.

Itt tudja megnézni a jobbikos politikus összeborulós bejegyzését:

Az ördög öreganyjával is összefognának

Szombat óta több egyértelmű jele volt, hogy a korábbi rossz viszony ellenére közösködni fognak az ellenzéki pártok Két nap sem telt el a közös, bevándorláspárti listájuk bejelentése óta, és Gyöngyösi Márton, a Jobbik elnökhelyettese egy lapinterjúban kimondta, bárkivel hajlandóak összefogni.

– jelentette ki az egykori radikális párt második számú politikusa. Hasonló gondolatokat osztott meg Mirkóczki Ádám, a Jobbik kommunikációs igazgatója ma megjelent interjújában. A politikus „politikatörténeti pillanatként" értékelte az elmúlt időszakot (szerk.: csekély létszámú ellenzéki tüntetések). Mirkóczki azt is mondta, hogy az ellenzéki pártoknak most nem egymással kell hadakozniuk, valamint gyakorlatilag bocsánatot kért a balliberálisoktól az elhibázott stratégiájukért. Ez utóbbi miatt a DK-s Ara-Kovács Attila közösségi oldalán állt ki az egykori ellenség mellett, azt írva, a hibákat „jobb később beismerni, mint soha”, és

innentől kezdve az összefogásra kell törekedni.

Nem csak Gyurcsányék udvarolnak a Jobbiknak, hanem a Párbeszéd is: Tordai Bence, a párt parlamenti képviselője egy tévéinterjúban úgy nyilatkozott, hogy a parlamentbe jutása óta azóta egyfajta BAJTÁRSIAS viszonyt érez az ellenzéki frakciók tagjai között. A „bajtárs” szót ez idáig a Jobbik használta, vezető baloldali politikus szájából még nem hangzott el.