Újabb hazugsággal bukott le a hvg

PALKOVICS László
Palkovics László innovációs és technológiai miniszter.
Vágólapra másolva!
Megint szándékosan ferdíti a valóságot az ellenzéki álhírgyár. A hvg nevű balliberális propagandaoldal „beszámolt” Palkovics László miniszter és az MTA mai egyeztetéséről, természetesen a maguk hazug, uszító módján. A cikkben arról írtak, hogy Palkovics László miniszter „pár percre” volt csak az MTA épületében. Az írás további részében arról írtak, hogy a „fotósunk reggel negyed kilenckor fotózta az Akadémia előtt az érkező, majd kilenc előtt nem sokkal a távozó minisztert”. Vagyis ezek szerint a miniszter és az MTA bő fél órát egyeztetett volna. A valóság ezzel szemben az, hogy éppen egy órával töltött bent több időt Palkovics miniszter az MTA épületében, mint ahogy azt a hvg állította. Megint lebukott a hazug álhírgyár.
Vágólapra másolva!

Az Origo információi szerint Palkovics László nem negyed 9-kor – ahogy a balliberális álhírgyár hvg írta –, hanem egy órával korábban érkezett a Magyar Tudományos Akadémiához egyeztetésre, egészen pontosan 7 óra 20 perckor. Vagyis, több mint másfél órát tárgyalt az Akadémián.

Budapest, 2018. december 6. Palkovics László innovációs és technológiai miniszter sajtótájékoztatót tart a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) közgyűlése kapcsán a minisztériumban 2018. december 6-án Forrás: MTI/Mohai Balázs

Ez az idő az ellenzéki, álhírgyár hvg-nél, ahogy azt a cikkükben leírták, „pár percet” jelent.

A hvg célja a hazug cikkével annak a látszatnak a beállítása volt, hogy rövid (és ebből adódóan a hvg vágyai szerint sikertelen) tárgyalás zajlott az Innovációs és Technológiai Minisztérium és az MTA között. Tudatosan írtak mást, mint a valóság. Hiszen a fotós ott volt kora reggel, valóban lefotózta az érkező minisztert, csakhogy nem negyed kilenckor, hanem egy órával korábban.

Mint többször megírtuk: a súlyos anyagi gondokkal küzdő, Soros támogatása után ácsingózó hvg az elmúlt hónapokban az egyik leggátlástalanabb propagandaoldallá vált. Itt dolgozik a kisújságíró, aki az Origo minden dolgozójának szexuális erőszakot kívánt, és aki az egyik ellenzéki tüntetésen fényképezgette magát. Itt dolgozik Havas Henrik tanítványnője, aki az Operaházról hazudott egy álriportban, itt dolgozik egy kisprovokátornak csúfolt publicista, aki a Gyurcsány-kormánytól kapott több mint százmillió forintot egy propagandarajzfilm-szerűségre, és itt dolgozik egy magát Léduskának hívó alkalmazott, aki homofóbnak titulált egy konzervatív professzor asszonyt, pusztán azért, mert ő maga (mármint „Léduska”) nem ismert egy idegen szót.

És itt hazudnak egy miniszter tárgyalásáról is. Csak mint oly sokszor, most is lebuktak.