Magyar partnerrel dolgozik a HERE

HERE
Vágólapra másolva!
A magyar GLI Solutions és a holland székhelyű HERE Technologies kétnapos workshopot tartott hazánkban 2019. december 9-10-én. A találkozó legfőbb célja az volt, hogy a HERE Platform technológiáját megismertetve, a magyar féllel közösen olyan térképes fejlesztések szülessenek, melyeknek köszönhetően a városok, közhasznú szervezetek, vállalkozások kaphatnak hasznos adatot működésükhöz, biztonságosabbá téve a közlekedést, költséghatékonyabbá a logisztikai tervezést, könnyebbé a parkolást.
Vágólapra másolva!

A közel 30 éve piacon lévő HERE Technologies térképi adatai világszerte felhasználók millióit segíti autóba épített navigációs eszközökkel, mobil alkalmazásokkal vagy flottakezelő megoldásokkal.

A cég 2018-ban indította el Open Location Platform megoldását az Audi, BMW, Daimler, illetve az Intel támogatásával, amelynek célja egy olyan globális szintű, professzionális közösség kialakítása volt, melynek körében a HERE a helyi partnerekre támaszkodva bővíti, építi újabb szolgáltatásait.

Az említett platform adta a decemberi workshop apropóját is, ahol a vállalat ismertette koncepcióját, továbbá részletes technikai képzést tartott működéséről, valamint arról, miként lehet azon egyablakos megoldásként lokáció alapú szolgáltatásokat létrehozni, értékesíteni.

A cég nem titkolt célja, hogy portfólióját bővítve a helyalapú megoldások elsődleges tartalomszolgáltatójává lépjen elő.

A GLI Solutions profilja az egyedi igények szerinti térkép alapú szoftverfejlesztés, a cég rendelkezik továbbá saját Magyarország térképpel is, ami több kulcsfontosságú magyar rendszer térképi alapját biztosítja.

A HERE térképi adatai világszerte felhasználók millióit segíti navigációs eszközökkel. Forrás: AFP/Josep Lago

Ez egybevág a HERE elképzelésével, aki olyan helyi adatbeszállítókban látja a fejlődési irányt, akikkel a közlekedés mellett olyan további területeken is együtt dolgozhat, mint az infrastruktúra-menedzsment támogatása.

A platform kidolgozásánál fő szempontok közt szerepelt, hogy megfeleljen az új vevői követelményeknek, szabályozási környezetnek, valamint kulturális sajátosságoknak egyaránt.

A HERE Platform két fő pillére az ún. HERE Workspace és a HERE Marketplace. Előbbi arra szolgál, hogy az adott felhasználási célra optimalizált térbeli adatot és szolgáltatást hozzon létre a fejlesztő cég, utóbbi pedig az így létrejött termékek online piacterét biztosítja.

A GLI Solutions és a HERE Technologies kétnapos workshopot tartott hazánkban decemberben. Forrás: GLI Solutions

A platform támogatja, hogy a partnerek szolgáltatóként eljuttassák megoldásaikat felhasználóiknak, ugyanakkor lehetőségük van arra is, hogy az ügyfelek felől érkező adatokkal bővítsék saját termékeiket.

A HERE célja, hogy számos helyi partnerén keresztül hiteles adatokat és arra épített szolgáltatásokat közvetítsen a már most is számottevő, de egyre bővülő végfelhasználóik felé.

A GLI szoftverfejlesztő cégként világviszonylatban is az elsők között csatlakozik a platformhoz, Magyarországon pedig egyértelműen úttörőnek számít ebből a szempontból.