Nem csak a műanyag miatt káros a PET-palack

pet palack
üdítő
műanyag
Vágólapra másolva!
A nemzetközi multik által gyártott PET-palackos üdítők felelősek a műanyagszennyezésért és a mértéktelen cukorfogyasztásért, hiszen Magyarországon a teljes forgalom mintegy 95 százalékát ezek a csomagolások teszik ki.
Vágólapra másolva!

10 eladott szénsavas üdítőből, kilenc műanyag palackos kiszerelés, amelynek kétharmada 1,75-ös, illetve 2 literes változat.

Mindez a hatalmas környezetterhelés mellett elképesztő cukorfogyasztáshoz vezet, ami már rövid távon is károsíthatja az egészséget.

A cukros üdítők ilyen mennyiségű fogyasztásától ugyanis tartósan megnő a vércukorszint, ezzel együtt az elhízás veszélye és az ezzel kapcsolatos betegségek kockázata. Az OECD jelentése szerint az elhízottak aránya Európán belül a felnőtt lakosság körében Magyarországon a legmagasabb, az egész világon pedig a negyedik helyen állunk.

Nem kell lemondani a kedvenc ízekről, a megoldás inkább az, hogy megtaláljuk a mértéket, és megnézzük az összetevőket.

Az elmúlt években több pozitív innováció is érkezett, így a sztíviával és gyümölcscukorral készülő üdítők valós alternatívát jelentenek, ahogy a kisebb kiszerelésű aludobobozok is.

Ezek a termékek ugyanis amellett, hogy 100 százalékban, bármennyiszer újrahasznosíthatóak, ízélményben és minőségben is a legmagasabb szintet képviselik. A 250 ml-es aludoboz egy pohárnyi mennyiségnek felel meg, amit egyszerre meg lehet inni. Ezáltal nem veszít az élvezeti értékéből, nem ad lehetőséget a szükségtelen túlfogyasztásra és a túlzott cukorbevitelre sem.