Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Gyurcsány Ferenc újságírója arról írt, hogy Tarlós István alatt virágzik Budapest

Karácsony Gergely, Gyurcsány Ferenc, montázs
Vágólapra másolva!
Első ránézésre úgy nézhet ki, mintha hétfő reggel őszinteségi rohamot kapott volna a hvg, pedig minden bizonnyal csak arról van szó, hogy továbbra sem találta meg az összhangot Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció (DK) elnöke és Karácsony Gergely, a baloldal főpolgármester-jelöltje. A lapban teljesen váratlanul egy olyan publicisztika bukkant fel a bukott kormányfő egyik kedvenc újságírójától, amelyben többek között az olvasható, hogy Tarlós István főpolgármester alatt virágzik Budapest. Mintha valami nem lenne rendben a baloldalon: bár korábban megígérte, eddig még nem lépett be Karácsony kampányába Kálmán Olga, a DK bukott budapesti jelöltje.
Vágólapra másolva!

Nincs igazán nyerőszériában Karácsony Gergely, akit ezúttal a létező legváratlanabb helyről kritizáltak. Hétfőn a hvg-ben jelent meg egy véleménycikk Gyurcsány Ferenc egykori háziújságírójától, aki lényegében arról írt, hogy

Karácsony Gergely alkalmatlan, Tarlós István pedig jól vezeti a várost.

Bár Karácsony és Gyurcsány "érdekkörei" közismerten nem ápolnak jó kapcsolatot egymással, ennek ellenére meglepő az írás mondanivalója, főleg a kampány kellős közepén. Többek között olyan mondatok olvashatóak benne, miszerint

  • "alig volt városvezető a rendszerváltás óta, aki olyan nyugodtan aludhatna, mint Tarlós István";
  • "a város működik";
  • "közlekedése, közterei, üzletmenete, kultúrája és turizmusa fejlődik és virágzik";
  • "Budapest ma is a civilizáció fellegvára Magyarországon";
  • "Tarlós István semmit nem tett tönkre, viszont sokat tett a városért";
  • "következésképpen a mi városunkban elfér Tarlós István, akár mint főpolgármester. Ez a deal."

A cikkben végig a jelenlegi főpolgármestert dicsérik, kihívójára csupán egyetlen pozitívumot írtak, miszerint jobban hasonlít rá a város karaktere. Mint ismert, nem ez volt az első olyan mozzanat a kampányban, amiből arra lehet következtetni, hogy komoly törésvonalak húzódnak meg Gyurcsányék és Karácsonyék között. Mint ismert, Kálmán Olga, a Demokratikus Koalíció (DK) főpolgármester-jelöltje, miután vereséget szenvedett az ellenzéki előválasztáson, ígéretet tette arra, hogy támogatni fogja Karácsony kampányát, csakhogy ez idáig ez semmilyen formában nem történt meg.

A jelek szerint széthullóban van a baloldali főpolgármester-jelölt kampánya, hiszen szocialista források arról beszéltek a Magyar Nemzetnek, hogy kevés a pénzük egy komolyabb plakátkampányra. Szintén nem jó előjel, hogy Karácsonynál az előválasztás népszerűsítésekor is erőteljesebb, látványosabb reklámhadjárat volt tapasztalható, mint most, amikor jóval nagyobb a tét. Arról nem is beszélve, hogy a politikus és stábja súlyos hibákat követett el az elmúlt időszakban, vasárnap például úgy mehetett ki egy kampányfilm, hogy abban rosszul írták le Budapest nevét.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről