Közel 1 millió forintot kapott volna a drogcsempész, ha ez sikerül neki

Vágólapra másolva!
Egy bolgár férfi tavaly év végén megpróbált közel 30 kg marihuanát Magyarországra csempészni. A Csongrád Megyei Főügyészség vádat emelt ellene.
Vágólapra másolva!

A vádlottat 2018.december 29. napján hívták fel Németországból egy ismerősén keresztül és közölték vele,

hogy 2500 eurót ajánlanak fel neki, ha marihuanát csempészik Bulgáriából Olaszországba.

A férfi elfogadta az ajánlatot, és átadta az ismeretlen megbízóknak az autóját, hogy el tudják rejteni benne a drogot.

Az autót még aznap átalakították úgy, hogy az a sok kábítószer csempészésére alkalmas legyen, így többek között az ülések alatt, a pótkerék helyén, az ülések háttámláiban, a padlóburkolatban is kialakítottak rejtekhelyeket.

Másnap visszaadták a kocsit a férfinak, aki még aznap elindult Szerbián keresztül Magyarország felé. A végső úticélja Milánó lett volna. 2018. december 30-án, 22 óra 50 perckor jelentkezett belépésre a röszkei határátkelőhelyen, ahol azt mondta a pénzügyőröknek, hogy Németországba utazik dolgozni.

Amikor a pénzügyőrök átvizsgálták az autót, megtalálták, majd lefoglalták a 30 kilogrammnyi marihuanát, amely meghaladja a különösen jelentős mennyiség alsó határát, annak mintegy három és félszerese.

A főügyészség a vádlottat különösen jelentős mennyiségű kábítószer birtoklásával vádolja. A vádemeléskor letartóztatásban levő vádlott bűnösségéről a Szegedi Törvényszék fog dönteni.