Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Gyurcsányék alatt százezrek tengődtek segélyen

GYURCSÁNY Ferenc
Budapest, 2019. június 19. Gyurcsány Ferenc, a DK vezérszónoka, a párt elnöke felszólal a jövő évi költségvetés általános vitájában az Országgyűlés plenáris ülésén 2019. június 19-én. MTI/Kovács Attila
Vágólapra másolva!
Gyurcsány és a szocialisták egymillió embert tettek munkanélkülivé, megalázó segélyeken tartottak életerős, dolgozni képes embereket, egész térségeket, semmilyen kitörési lehetőséget nem biztosítottak az alacsony iskolázottságúaknak – minderről Nacsa Lőrinc, a KDNP frakciószóvivője beszélt. 
Vágólapra másolva!

Gyurcsányék alatt százezrek tengődtek segélyen értelmes munka és jövedelem nélkül, és az ellenzék az elmúlt kilenc évben csak támadta a kormány intézkedéseit - mondta Nacsa Lőrinc, a KDNP frakciószóvivője. A kormánypárti politikus a Fidesz és a KDNP támogatásról biztosította a kabinet döntését, miszerint a nyugdíjasok rezsiutalványa mellett a közfoglalkoztatottak egyszeri 54 ezer forintos pluszjuttatást kapnak még szeptemberben.

Nacsa Lőrinc hangsúlyozta: fontos, hogy ők is részesüljenek a gazdaság jó teljesítményéből és érezzék, hogy ők is megbecsült tagjai a társadalomnak, és értékes munkát végeznek. Felidézte:

Gyurcsány és a szocialisták egymillió embert tettek munkanélkülivé, megalázó segélyeken tartottak életerős, dolgozni képes embereket, egész térségeket. Semmilyen kitörési lehetőséget nem biztosítottak az alacsony iskolázottságúaknak - fűzte hozzá. A KDNP-s politikus rámutatott: ezzel totális mélyszegénységbe taszították őket, és elmélyítették a leszakadásukat is.

Gyurcsány Ferenc kormányzása alatt százezrek tengődtek segélyen Forrás: MTI/Kovács Attila

Kitért arra: Gyurcsányék a kezdetektől támadják a közfoglalkoztatást, elvennék még ezt a lehetőséget is az emberektől. Emlékeztetetett:

- értékelt. A korábban segélyen tengődő emberek most reggel munkába indulnak, és ezért fizetést is kapnak - fogalmazott Nacsa Lőrinc. Hozzátette: egyre kevesebben szorulnak a közfoglalkoztatásra, mert egyre több a munkahely, és máshol már jobban fizető munkát is találnak.

Megjegyezte: bíznak abban, hogy a kormány által most indított Felzárkózó települések program további jelentős foglalkoztatási eredményeket produkál azon a 300 - jellemzően borsodi, szabolcsi, nógrádi, baranyai - településen ahol nagy arányban él cigány lakosság. A fentiekből és a kormány mostani döntéséből is látható, hogy

míg az ellenzék az elmúlt kilenc évben csak támadta ezeket az intézkedéseket - rögzítette Nacsa Lőrinc.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről