Paralimpiai bajnok szeretne lenni az amputált kezű asztaliteniszező

Vágólapra másolva!
A 28 éves Szvitacs Alexa asztaliteniszezőnek le kellett vágni a bal alkarját és az összes lábujját, miután toxikus sokk-szindrómát kapott a menstruáció alatt használt tampontól. A sportoló nem tart felelősnek senkit, de szeretné megtudni, hogy miért kapta el ezt a súlyos fertőzést – adta hírül a TV2 hírműsora a Tények.
Vágólapra másolva!

Szvitacs Alexandrát, az ország egyik legsikeresebb asztaliteniszezőjét tavaly augusztusban magas láz és hányinger miatt vitték kórházba. Az állapota egyre csak romlott, majd később kiderült, hogy toxikus sokk-szindrómát kapott a menstruáció alatt használt tampontól.

Ezek után átesett egy életmentő műtéten, ami után amputálni kellett a bal alkarját és az összes lábujját.

"Igazából felelősnek senkit nem tartok, azért amiért így alakult az életem, korai lenne bármit is mondani erről, hiszen még a szakértői vélemény nincs is a kezünkben" – mondta a 28 éves sportoló a Tényeknek.

A nő ügyvédje korábban elmondta, hogy a tampon lehet a hibás a fertőzésért, Szvitacs Alexandra mindenesetre szeretné pontosan tudni, hogy valójában miért kellett amputálni.

A sportoló csapattársai egy alapítványt hoztak létre, ami első sorban őt segíti, de később Alexandra is szeretné majd támogatni azokat, akik hasonló helyzetbe kerültek.

Most újra elkezdett edzeni, és paralimpiai bajnok szeretne lenni.

– mondta az asztaliteniszező, aki hozzátette, hogy hamarosan újra vezethet autót, így egyedül mehet edzésre.

Heteken belül kiderülhet, ki a felelős a megfertőződéséért, az ügyvédje egy nemzetközi szakértői bizottsággal együtt vizsgálja az esetet.