Sok nézőnek, sikeresen közvetíti a nemzeti irányvonalat a Hír TV

Szikszai Péter
Vágólapra másolva!
A Demokratának adott nagyinterjút Szikszai Péter, a Hír TV vezérigazgató-helyettese, közel egy évvel az után, hogy a polgári jobboldal visszaszerezte a csatornát. A televízió vezetője sok témát érintett, így többek között a nézettségi mutatók alakulásáról, a formabontó hangvételről, a csatorna által kínált műsorokról és Apáti Bence szerepéről is beszélt. 
Vágólapra másolva!

„A nézettségünk szerintem most áll be egy biztató szintre” – ezzel a mondattal nyugtatta meg a Hír TV sorsáért „aggódó” ellenzéki sajtót Szikszai Péter, hozzátéve, hogy a televízió

három-négy főműsoridős produkciója, így a Sajtóklub, a Bayer show, a Keménymag és a Csörte is eléri vagy túllépi a százezres nézőszámot.

De a többi is elég jó számokat hoz” – fűzte hozzá a Hír TV vezérigazgató-helyettese, aki a beszélgetés során külön kitért a csatorna legnépszerűbb műsoraira. A következőket mondta róluk:

  • Keménymag: „a három kreatív szereplő, Apáti Bence, Dezse Balázs és Jeszenszky Zsolt hétről hétre igyekszik viccesebbé tenni a produkciót és magát a politikát. Az ilyen típusú műsorokra nagyobb az igény, mint a klasszikus politikai beszélgetésekre. Jellemzően tehát manapság azok a műsorok dominálnak, amelyek eltérnek a megszokottól. Ha kicsit »kereskedelmibb« környezetbe helyezzük a közéleti kérdéseket, és formabontó hangvételre váltunk, akkor mérhető a siker.”
  • Bayer show:Bayer Zsolt vasárnapi műsora például egy álshow, amelybe beloptuk a jól ismert szórakoztató elemeket – dramaturgiát, díszletet, poénokat –, és valódi, érdeklődő közönség előtt vesszük fel az adást. De ettől még kőkemény politikai műsor.”
  • A Nyolcas: „Fodor Gábor eszmetörténettől aktuálpolitikáig komoly témákról beszélget a vendégeivel, de mivel úgymond más bevonatot kapott a dolog, a nézőket jobban érdekli, mintha ugyanezeket a közéleti szereplőket a klasszikus megközelítésben kérdezgetné egy riporter.”
  • Főhős: „az Apáti Bence által vezetett, politikusok, megmondóemberek portréját bemutató szarkasztikus műsor meglepően jól teljesített, de mostanra nagyjából mindenkivel foglalkoztunk benne, aki igazán érdekes lehet. ...A következő évadban nem karakterek, hanem témák mentén haladva dolgozzuk fel a múltat.”
  • Címlap: Sikeres ez az adás is, amelyben „okos és csinos nők beszélgetnek politikáról. Ennek szándékosan nem akartunk olyan címet adni, amiből kiderül, hogy csak hölgyek vannak benne, nem volt különösebb promóciója sem, de az elmúlt hetekben így is kiszúrta több internetes portál, és írt róla. Az adatokból, visszajelzésekből az derül ki, hogy nézői igény is van rá.”

Szikszai nemcsak a közkedvelt műsorokról ejtett szót, hanem a csatorna vezető arcairól is. Külön kiemelte

Apáti Bencét, akit a a legnépszerűbb Hír TV-s műsorvezetőként jellemzett.

A Hír TV ars poeticájáról pedig a következőket mondta: „Vállaltan konzervatív, nemzeti tévé. Pont annyira vagyunk objektívek, mint más médiumok. A Soros pénzén élő libsi sajtó nagy erőkkel dolgozik azon, hogy propagandamédiumnak állítson be bennünket, közben pedig épp ők a nemzetközi liberalizmus propagandistái. A baloldali nyomás ellenére törzsnézőink azt várják tőlünk, hogy a nemzeti irányvonalat vigyük, azoknak adjunk hangot, akikre szavaznak, akiket tisztelnek.”