Pénzt, telefont és alkoholt követelt, végül nápolyit lopott

Vágólapra másolva!
A Tiszaújvárosi Járási Ügyészség rablás miatt emelt vádat egy 20 éves, tiszakeszi férfi ellen.
Vágólapra másolva!

A fiatal mezőcsáti férfi az utcán gyalogolt február 17-én, amikor elment mellette egy másik, részeg férfi és ráütött a karjára. A fiatal nem törődött vele, tovább ment, de a részeg férfi a keresztnevén szólítva utána kiabált.

Ekkor ő megállt, mire a másik odalépett hozzá és megfenyegette, hogy az egyik ismerősével meg fogja veretni, ha nem ad neki azonnal ezer forintot.

A férfi elmondta, hogy nincs nála pénz, erre a másik megtapogatta a zsebeit, majd felszólította, hogy mutassa meg a telefonját. A férfi nem akarta elővenni a mobilját, helyette adott neki egy doboz nápolyit, amit a táskájából vett ki.

A férfi még két doboz nápolyit kivett a táskából, aztán ott hagyta a fenyegetőző támafót, és bement egy helyi kocsmába.

A részeg férfi követte és újra azzal fenyegette, hogy megvereti.

Ekkor már a pénz és telefon mellett azt is követelte, hogy hívja meg egy italra.

Mivel el akarta kerülni a veszekedést, a férfi otthagyta a támadót és kiment a kocsma elé, ahol rágyújtott egy cigarettára.

De a másik férfi csak nem hagyta békén. Utánament, és folytatta a fenyegetőzést. A fiatal végül átadta azt a három doboz nápolyit, ami még nála volt, majd elsétált.

A fenygegetőző férfi ellen az ügyészség vádat emelt, és letöltendő börtönbüntetést, valamint közügyektől eltiltás kiszabását indítványozta a bíróságon. A vádlott letartóztatásban várja a bíróság döntését.