Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

A megemelt összegű jelzáloghitel-elengedés a július elseje után születendő gyerekek után vehető igénybe

KIRÁLY Nóra; NOVÁK Katalin
Budapest, 2019. május 4. Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelős államtitkár (b) és Király Nóra, a Ficsak alapítója (j) a Fiatal Családosok Klubjának (Ficsak) zenés, anyák napi rendezvényén a Millenáris Parkban 2019. május 4-én. MTI/Mohai Balázs
Vágólapra másolva!
A megemelt összegű jelzáloghitel-elengedés és a babaváró támogatás a 2019. július elseje után születendő gyermekek után vehető majd igénybe - hívta fel a figyelmet Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára az MTI-nek nyilatkozva.
Vágólapra másolva!

Novák Katalin elmondta, hogy július elsején lép hatályba a hétpontos családvédelmi akcióterv négy eleme: a babaváró támogatás, a családi otthonteremtési kedvezményhez (csok) kapcsolódó kedvezményes hitel a használt ingatlanok vásárlásához, a jelzáloghitelek egy részének elengedése, valamint a nagycsaládosok autóvásárlási támogatása.

Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelős államtitkár és Király Nóra, a Ficsak alapítója a Fiatal Családosok Klubjának (Ficsak) zenés, anyák napi rendezvényén a Millenáris Parkban 2019. május 4-én. Forrás: MTI/Mohai Balázs

- közölte az államtitkár.

Novák arról tájékoztatott, hogy a megemelt, 4 millió forintos támogatást a 2019. július 1. után született, a családba harmadikként érkező gyermekek után lehet majd igénybe venni.

Július 1. után új elem, hogy

a második gyermek érkezésekor 1 millió forintot írnak jóvá a fennálló ingatlanfedezetű jelzáloghitelekből.

Az igényeket a várandósság 12. hetétől lehet benyújtani.

A július elsejét megelőzően megszületett gyermekek esetén csak a harmadik gyermek után lehetett igényelni 1 millió forint jóváírását - mutatott rá az államtitkár.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről